Inici » Resultats de cerca » Antics regnes del Tibet. L'enigma de Zhang-zhung

TutoriaEducació artísticaCiències socialsAntics regnes del Tibet. L'enigma de Zhang-zhung

Codi a embedir Copiar

Antics regnes del Tibet. L'enigma de Zhang-zhung

"Antics regnes del Tibet. L'enigma de Zhang-zhung" és un documental d'investigació sobre el passat cultural i religiós de les regions més desconegudes del Tibet occidental.


L'investigador i director de l'Observatori del Tibet i Àsia Central de la Universitat de Barcelona (OTAC-UB), Josep Lluís Alay, i el periodista Toni Arbonès han seguit el rastre de l'antic regne centreasiàtic de Zhang-zhung, que va estar ubicat a les regions més occidentals de l'actual Tibet fins a finals del segle VII. El documental també explora l'herència cultural de Zhang-zhung en els regnes budistes posteriors de Puhrang, Rutok i Guge.


Zhang-zhung va ser una confederació d'estats escampats per una àrea tan gran com Europa occidental, la religió dels quals era la bon, que actualment encara es practica en algunes regions del Tibet i està considerada com una de les tradicions espirituals més antigues del planeta.


El documental mostra les ruïnes dels dos indrets on se suposa que hi va haver la ciutat perduda de Khyunglung Ngulkar, capital del regne de Zhang-zhung.


L'oest del Tibet és, encara avui en dia, una regió remota, prohibida i pràcticament inexplorada, més enllà del sagrat mont Kailash, frontera amb l'Índia i el Nepal. Una àrea militaritzada, altament sensible per als interessos de la Xina, país que en té la sobirania.


El documental és un recorregut pels vestigis d'antigues fortaleses i monestirs, encimbellats en espadats de roca inexpugnables, i per coves d'eremites, on encara mediten ancians lames a qui s'atribueix poders sobrenaturals.


Es tracta, en definitiva, d'un viatge inèdit per un Tibet de llegenda, màgic i misteriós, amb imatges mai reproduïdes en cap altre documental de televisió.

  • Programa Antics regnes del Tibet. L'enigma de Zhang-zhung
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 33min.
  • Àmbit Tutoria, Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Religió (voluntària), Història de l'art, Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals relacionats

Programació educativa