Inici » Salut!

TutoriaEducació físicaPrevenir els problemes de peus

Codi a embedir Copiar

Prevenir els problemes de peus

Durícies, galindons, ulls de poll, ungles enclavades, dits en martell, fongs, fasciïtis plantar, etc... són alguns dels problemes més habituals dels peus. El programa "Salut!" dóna tota una sèrie de consells per evitar-los.


Els peus són els grans oblidats... excepte quan fan mal. Tenen una estructura molt complexa. Una quarta part dels ossos del cos, vint-i-sis en total, són al peu, a més d'articulacions, tendons i músculs. Suporten tot el pes del cos i, amb el seu disseny complex, ens propulsen per caminar, per correr i per saltar. Però no els donem la importància que es mereixen, tot i que el 80 % dels catalans té problemes de salut als peus.


En aquest capítol, la doctora Montserrat Baré visita l'academia de ball on, des de fa anys, Mari Pau Huguet s'entrena i perfecciona la seva afició preferida. Amb ella i amb una professora de ballet clàssic i les seves alumnes descobrim com l'art de ballar els passa factura als peus, però, també, com se'ls saben cuidar. La doctora Baré també parla amb una hostessa que, per la seva feina, sovint ha de portar sabates de taló alt i de punta estreta.


La infermera Magda Tarrés passeja per una platja de Barcelona i coneix dos apassionats del "windsurf", un dels esports que més ferides i lesions provoca als peus. Prop d'allà visita un complex esportiu en què moltes persones grans fan salut gràcies a l'aigua. Conversa amb algunes d'aquestes persones i ens recorda com evitar els fongs, com tallar-se bé les ungles o com estimular la circulació sanguínia per mantenir els peus, i tot el cos, en bona forma.


El doctor Jordi Schalegheke és a Manresa, on parla amb diversos clients i dependents de comerços de sabates. I és que la tria de sabates per a nens o per a adults, tant per caminar com per fer esport, és una activitat que mereix molta atenció. El doctor Schalegheke recorda, entre altres consells, que l'estètica no hauria de sacrificar la salut dels peus. L'amplada, la llargada i l'alçària de les sabates és tan important com el material de què estan fetes o el moment del dia en què les comprem.

  • Programa Salut!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Educació física, Tutoria
  • Àrea Educació física, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa