Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

Ciències naturalsVent a l'Índia / Un llarguíssim corredor / Plantes contra plàstic

Codi a embedir Copiar

Vent a l'Índia / Un llarguíssim corredor / Plantes contra plàstic

L'espai "El medi ambient" parla, en aquest capítol, de diverses qüestions: l'aprofitament de l'energia eòlica a l'Índia, la construcció d'un corredor biològic a Austràlia i la fabricació d'envasos amb les fulles d'una planta a les Filipines.


Bon vent a l'Índia

Dos terços de l'energia que consumeix l'Índia prové del carbó, però l'energia eòlica es presenta com una sòlida alternativa. En aquests moments, l'Índia és la quarta potència mundial en implantació d'aerogeneradors i produeix prou potència per alimentar trenta milions de llars.


En un país on moltes zones pateixen talls d'electricitat o falta de subministrament, els molins poden garantir que a les cases hi arribi energia elèctrica. A més a més, s'hi està desenvolupant una indústria pròpia. Amb mil cent milions d'habitants i una economia creixent, l'energia del vent té encara molt de futur.


Un llarguíssim corredor

Voluntaris conservacionistes estan treballant per construir un corredor biològic que travessaria tot Austràlia. D'aquesta manera, animals i vegetals tindrien tota una franja per desenvolupar-se. El projecte preveu un corredor d'una longitud de 2.800 quilòmetres, equivalent a la distància entre Londres i Bucarest. De moment estan condicionant els terrenys que han comprat i que s'havien degradat. Ara intenten revegetar-los i aconseguir que recuperin la flora i la fauna que acollien. El corredor biològic permetrà que les poblacions no quedin aïllades i que les àrees protegides estiguin comunicades. Això també evitarà la consanguinitat dins la mateixa espècie.


Plantes contra plàstic

A les Filipines, com en molts altres països, bosses i envasos ocupen molt d'espai als abocadors. Per sort, també hi ha alternatives, com ara bosses i cistells fets amb fulles de la planta anomenada pandanus. Són molt resistents i es poden reutilitzar moltes vegades.


Juntament amb els usuaris que opten per utilitzar menys plàstic, hi ha empresaris que redueixen l'ús de cartró. Per exemple, es fabriquen safates per transportar pizzes amb bambú. D'aquesta manera, el client té un estri reutilitzable i s'evita que l'envàs vagi a l'abocador. Tot plegat també dóna empenta a diversos sectors d'artesania tradicional.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa