Inici » Al vostre gust

TutoriaTecnologiaCiències naturalsPèsols del Maresme / Sentit i sensibilitat

Codi a embedir Copiar

Pèsols del Maresme / Sentit i sensibilitat

El programa "Al vostre gust" plasma la complicitat entre pagesos i cuiners a l'hora de promocionar els pèsols del Maresme. També destaca les qualitats especials que tenen les sommeliers.


Pèsols del Maresme

A l'horta del Maresme s'hi fan els preuats pèsols del tipus garrofal o de la floreta. El pagès Joan Grau, d'Argentona, explica les característiques que diferencien en qualitat els pesòls del Maresme de la resta, quines condicions són les òptimes per cultivar-los i quina és la millor època per collir-los.


La cuinera Fina Moure i la directora del restaurant Montalmar, Maite Espín, destaquen la dolçor dels pèsols del Maresme i mostren diferents maneres de cuinar-los. Les germanes Lolita i Paquita Rexach, del restaurant Hispania, també ensenyen com cuinen els pèsols del garrofal.


A la Fundació Alícia, el cuiner Jordi Puig-Pey i la nutricionista Elena Roura expliquen diferents tipus de coccions fàcils, ràpides i nutritives per fer a casa amb pèsols congelats.


Els pèsols són rics en fibra, potassi, vitamina A i antioxidants.


Sentit i sensibilitat

Els sommeliers són els encarregats d'aconsellar els clients d'un restaurant pel que fa a les begudes. Tret d'algunes excepcions, aquest ofici ha estat protagonitzat per homes, i no ha estat fins als darrers anys que les sommeliers han començat a tener-hi un paper destacat.


El programa acompanya la sommelier Judit Cercós a la "mise en place" diària que ha de fer abans de començar un servei. Una feina delicada i plena de detalls que sovint es desconeixen. Judit Cercós parla dels criteris que fa servir a l'hora de recomanar un vi a un client, de la importància de les copes, dels aperitius, dels còctels i dels cigars. També destaca que és important conèixer si un vi necessita o no decantació.


Meritxell Falgueras, del Celler de Gelida, i Tamae Imache, totes dues sommeliers, parlen de la seva experiència i d'alguns problemes que els comporta el fet de ser dones. També descobreixen per què un sommelier és capaç de reconèixer diverses aromes en una copa de vi.


Com a complement d'aquest reportage, l'enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit parla de la sensibilitat de les dones en el tast i de l'interès general i creixent per l'univers del vi.

  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa