Inici » Qui els va parir!

TutoriaEls adolescents

Codi a embedir Copiar

Els adolescents

"Qui els va parir!" tracta diversos temes relacionats amb els adolescents: sortir de nit, el sexe, l'ús del mòbil, la setmanada... En aquesta ocasió també hi participa la cuinera Carme Ruscalleda, que és mare i àvia.


Mireia Segú, la reportera del programa, va a Igualada, a casa d'en Josep i l'Assumpta, pares de fills adolescents. La Mireia acompanya la Irina, la filla de 16 anys, en una nit de festa. Les càmeres del programa recullen la negociació de l'hora de tornada i el sacrifici que fa el pare per anar-la a buscar amb cotxe a les cinc de la matinada.


Gràcies al programa "Salut i escola", que impulsa el Departament d'Educació, és possible saber quines són les preocupacions i els dubtes que tenen els joves amb relació al sexe. La Mireia visita un institut de Ripollet on, un cop per setmana, la infermera Carme Solà informa els alumnes i resol els dubtes sobre aquesta qüestió.


Al plató, la pedagoga Eva Bach aporta la visió de l'expert i dóna alguns consells pràctics sobre la manera de parlar de sexe als fills.


La cuinera Carme Ruscalleda és la convidada del programa, que hi assisteix en la seva condició de mare i d'àvia. Dóna alguns consells sobre la manera d'alimentar bé els fills i fa memòria d'alguns hàbits alimentaris que s'han perdut i que seria bo de recuperar, com el pa amb xocolata o les coques de forner.


El Consell de Pares el formen una vintena de parelles que avui es dediquen a parlar del mòbil: quina és la millor edat per començar a tenir-ne, com s'ha de fer servir i qui n'ha de pagar la factura.


A la secció "El pare primerenc", Lluís Gavaldà mostra un llit portàtil, popularment anomenat "parc", i explica els misteris que hi ha al voltant d'aquest objecte.

  • Programa Qui els va parir!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 51min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa