Contes Rromane
Conres Rromane consisteix en la difusió de contes i llegendes populars gitanes. En aquestes sessions els monitors gitanos acompanyen la narració i l'escenificació de llegendes amb música de guitarra interpretada en directe. També introdueixen el concepte de la llengua gitana: el Rromano.
La sessió està plantejada com un espectacle infantil portàtil de petit format i no com una classe magistral. Les llengües que s'utilitzen són el català i el Rromano.
L'actuació està dissenyada per un grup-classe i té una durada de 50 minuts aproximadament. En aquesta activitat es disposa els alumnes en un cercle tancat, asseguts en cadires, junt amb els monitors i se'n propicia la participació i la interacció necessària per a la consecució dels objectius.
Aquesta activitat atrau l'atenció dels alumnes i els diverteix, a la vegada que conrea la llavor del coneixement i el respecte a la cultura gitana a través d'una de les seves facetes més desconegudes: els contes i les llegendes. Els contes són un centre d'interès al voltant del qual giren uns altres aprenentatges com la llengua, la geografia, la música, les matemàtiques i la història. En una societat diversa on aspectes com la solidaritat, la interculturalitat, la comunicació, la tolerància i el respecte per l'altre són elements clau per a la convivència. Els contes apropen aquests valors als alumnes.
- Programa Tutoria
- Idioma Català
- Producció Generalitat de Catalunya (Departament d'Ensenyament)
- Any de producció 2008
- Durada: 6min.
- Àmbit Tutoria
- Àrea Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Tutoria
-
Nivell