Inici » El medi ambient

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsEl cel més fosc / Castors ecològics / Hospital per a ratpenats

Codi a embedir Copiar

El cel més fosc / Castors ecològics / Hospital per a ratpenats

L'espai "El medi ambient" parla, en aquest capítol, d'una ciutat dels Estats Units amb les condicions idònies per observar el cel, d'un moviment que ajuda la gent a construir cases ecològiques i d'un hospital dedicat a curar ratpenats.


La ciutat amb el cel més fosc

Tots els habitants de Deerlick, a l'estat nord-americà de Geòrgia, estan d'acord a lluitar contra la contaminació lumínica. I no és estrany: aquesta població es va crear perquè astrònoms aficionats hi instal·lessin els seus petits observatoris particulars. Buscaven un lloc allunyat de les ciutats, que entorpeixen la visió del cel. A Deerlick, la llum blanca està prohibida, perquè fins i tot un petit raig dilata les pupil·les i impedeix durant mitja hora una bona observació del firmament. La de color vermell no té aquest efecte i permet que els astrònoms i astrofotògrafs es dediquin a la seva passió.


Castors ecològics

Gràcies al Moviment dels Castors, després de la Segona Guerra Mundial molts francesos es van poder construir la seva pròpia casa. Ara, la construcció sostenible ha revifat aquesta iniciativa, que pretenia ajudar la gent a construir-se la casa després del conflicte bèl·lic. Els Castors proporcionen informació i ajut per aixecar cases amb materials naturals, com ara la fusta, fent servir aïllants de fenc, triple vidre i captadors d'aigua de pluja. Gràcies als Castors, els usuaris estalvien diners i dissenyen cases d'acord amb la seva consciència ambiental.


Hospital per a ratpenats

Graham Street i la seva dona, Donna, són dos apassionats dels ratpenats, uns mamífers voladors, i acullen a la seva casa de l'illa de Wight els que estan malalts o ferits. Els Street diuen que la major part d'animals ferits els ataquen els gats i que molts els atropellen els cotxes. Dos terços dels ratpenats que arriben a aquest centre són retornats a la natura. Durant la seva estada, els alimenten amb cucs saborosos.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Tecnologia, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa