Inici » Al vostre gust

Ciències socialsTecnologiaCiències naturalsBo i barat / Cireres del Baix Llobregat

Codi a embedir Copiar

Bo i barat / Cireres del Baix Llobregat

Aquest capítol del programa "Al vostre gust" mostra com funciona la venda de peix per Internet a la llotja de l'Escala, com es poden aprofitar les varietats de peix més barates i com es cultiven les cireres a Begues i a Torrelles de Llobregat.


Bo i barat

A Catalunya, la meitat de les captures són de peix de poc valor comercial: sardines, maires, sorells, verats... Per això, l'Administració, amb la complicitat dels pescadors, dels peixaters i dels cuiners, vol donar a conèixer les possibilitats gastronòmiques que tenen tots aquests peixos.


L'equip del programa es trasllada a l'Escala per descobrir com funciona el nou sistema de compravenda per Internet que s'ha instaurat a la llotja de peix i parla amb el vicepresident de la Confraria per conèixer de prop què se'n fa del peix amb poc valor comercial.


El cuiner Jordi Jacas, del restaurant El Molí de l'Escala, fa les compres per Internet. Al seu restaurant explica com es pot treure profit del peix barat amb espècies molt comunes al Mediterrani i, en canvi, molt poc habituals a les nostres cuines, com ara la mòllera o bròtola, la llampuga o el sabre.


En el complement del reportatge, la nutricionista Elena Roura explica quins són els valors nutricionals del peix des del mercat de la Barceloneta.


Cireres del Baix Llobregat

La família Montmany té camps de cirerers a Begues i a Torrelles de Llobregat, i han passat de la producció integrada a la producció ecològica. El pagès Cisco Montmany mostra algunes de les varietats de cireres i explica com les foranes estan desbancant les varietats autòctones catalanes.


A Sant Climent de Llobregat, una altra població de la comarca, el cuiner Gerard Solís ha guanyat dos premis internacionals per un llibre de receptes amb cireres. En Gerard mostra com ha recuperat la ratafia que feia el seu avi amb cireres.


Les cireres són riques en fibra, vitamina A, antioxidants i potassi. A la Fundació Alícia s'hi fa una investigació amb melmelades i confitures. Des d'allà, la nutricionista Elena Roura aclareix alguns dubtes sobre les melmelades que es poden trobar al mercat.

  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 23min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa