Inici » Valor afegit

Ciències socialsCom es viu a Espanya

Codi a embedir Copiar

Com es viu a Espanya

El programa "Valor afegit" celebra l'emissió del capítol número 200 amb un especial sobre la qualitat de vida a Espanya, comparant i contrastant diverses ciutats, entre les quals, Girona.


En aquesta edició, els reporters del programa han fet una volta per diferents ciutats espanyoles per descobrir com s'hi viu. L'equip del programa ha viatjat a Cadis, la Corunya, Sòria i Girona per comprovar el preu dels productes bàsics, la taxa d'atur, el preu dels pisos, el nivell d'estalvi... i, sobretot, per valorar si són ciutats que ofereixen possibilitats laborals i una bona qualitat de vida.


Cadis, menys és més

Gemma Navès ha visitat la "tacita de plata", on ha descobert que els tòpics es compleixen. Els gaditans viuen al carrer, aprofiten el dia a dia i no pensen gaire en el futur. Les estadístiques així ho confirmen. Tenen la taxa d'atur més elevada d'Espanya i la taxa d'estalvi familiar més baixa.


Sòria, feina i estalvi

Esther Ortega ha passejat per la freda Sòria. Aquesta ciutat castellana és l'antítesi de Cadis. Aquí s'estalvia més que en cap altre lloc d'Espanya i l'atur és pràcticament inexistent. Podria semblar que hi ha poques coses a fer en una província on no hi ha encara cap autopista i on només hi ha un centre comercial. Però l'Esther ha descobert que potser és ben bé al contrari. Hi ha temps per disfrutar de les ofertes d'oci que, a més, moltes vegades estan subvencionades.


La Corunya, motor de Galícia

Gil Toll ha viatjat fins a la Corunya, considerada la ciutat més dinàmica de Galícia. Amb una gran tradició comercial i financera, contrasta amb Vigo, una ciutat industrial i l'altre gran pol econòmic de Galícia. La Corunya es caracteritza, justament, per no figurar en els extrems de les estadístiques que s'han consultat per fer aquests reportatges. Sol trobar-se molt a prop de la mitjana espanyola però, tot i això, se li reconeix un paper de motor econòmic per a la Galícia del segle XXI.


Girona, el preu de la bona vida

Pere Gaviria s'ha desplaçat fins a Girona, considerada la ciutat espanyola on es viu millor. L'equació és clara: el cistell del mercat és força car, però el poder adquisitiu de les famílies també és força alt. Tot plegat fa que lideri les estadístiques en l'apartat de poder de compra. Però, a banda de preus i salaris, a Girona també hi ha una interessant oferta cultural i, en conjunt, es té la sensació que és una ciutat on s'hi viu molt i molt bé.
  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 31min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Economia, Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa