Inici » Quèquicom

TutoriaTecnologiaCiències naturalsNova pastilla per aprimar-se

Codi a embedir Copiar

Nova pastilla per aprimar-se

L'Hospital Clínic de Barcelona assaja un nou medicament per aprimar-se, encara que es mengi el mateix. "Quèquicom" en fa el seguiment en exclusiva.


Per saber si una persona té sobrepès, cal calcular l'Índex de Massa Corporal (IMC), que és el pes partit pel quadrat de la talla. Si la xifra resultant està per sobre de 25, es pot parlar de sobrepès. A partir de 30, es considera un cas d'obesitat.


L'Institut de Recerca Biomèdica i l'Hospital Clínic han trobat un pastilla que ajuda a aprimar-se després de comprovar que les rates que ingerien una sal anomenada tungstat no s'engreixaven.


Ara, l'equip de la Unitat d'Obesitat de l'Hospital Clínic de Barcelona ha començat les proves per fer aprimar pacients obesos fent servir una píndola basada en el tungstat sòdic. Aquesta sal augmenta el ritme metabòlic de les persones, de manera que es cremen més calories encara que es mantingui la mateixa dieta i el mateix tipus de vida.


La reportera del programama, Samantha Vall, ha seguit durant deu setmanes l'evolució de Josep Solé, una persona sana però amb una certa obesitat a qui convé perdre una dotzena de quilos. En Josep és una de les quaranta-quatre persones que han provat els efectes del nou medicament.


Pilar Senpau, metge i dietista col·laboradora de COM Ràdio, dóna trucs per combatre l'ansietat que fa que la gent vagi a la nevera compulsivament. A més, amb la Samantha, visita un supermercat i confecciona la dieta ideal per als qui tenen sobrepès.


Al plató, el presentador Toni Mestres explica les virtuts i els defectes del greix i per què hi ha certes persones que tenen facilitat per engreixar-se. També parla de les dietes i de la tendència del cos a recuperar el pes perdut.


  • Programa Quèquicom
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Ciències de la naturalesa, Biologia, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa