Inici » Tot un món

TutoriaCiències socialsDeixar empremta

Codi a embedir Copiar

Deixar empremta

L'espai "Tot un món" escolta el testimoni de diverses dones que parlen de l'experiència de la immigració i visita una exposició amb les seves obres.


Un text de l'escriptora Cristina Peri Rossi reivindica la dona com a protagonista de molts processos migratoris. Dones procedents d'arreu del món han aportat, com la Cristina, les seves obres i objectes per omplir les vitrines i parets de l'exposició que acull el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià de Besòs, on la dona i la immigració són el tema principal.


Cada una de les autores ens transmet en les seves obres les seves experiències, sentiments i vivències.


Segons Remei Sipi, comissària de "Viatjant vides, creant mons", la dona és el pont de la relació entre els que vénen de fora i la societat receptora, ja que es veu obligada a treballar amb dues cultures, la del país d'origen i la del país d'acollida, perquè els seus fills s'adaptin a la nova societat sense oblidar-se del seu origen.


Segons Xia Hang, artista, el paper de la dona és el de lluitadora, ja que sempre ha hagut de treballar molt, assumir moltes responsabilitats i fer molts passos per obtenir els drets bàsics i la igualtat amb l'home. Per Xia Hang, el llenguatge de la cal·ligrafia és fonamental, ja que la identifica com una persona que ve d'una cultura llunyana, la xinesa.


Samira Badran és pintora i és de Ramallah, un dels territoris ocupats de Palestina. Amb la seva obra, la Samira explica la dificultat de moure's d'un cantó a l'altre pels territoris ocupats. Tot és ple de punts de control i per passar-hi calen permisos que normalment no els donen. Per això la Samira treballa sobre una sèrie d'obres de cames que no poden caminar i reflecteix la impossibilitat de moure's.


  • Programa Tot un món
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2006
  • Durada: 5min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa