Inici » Ua man de condes

Educació artísticaLlengües i literaturaEth nin deth cocut

Codi a embedir Copiar

Eth nin deth cocut

En aguest capítol deth programa "Ua man de condes" se conde era istòria "d'Eth nin deth cocut". Era illustracion ei a cargue d'ua artista que ten eth pincèu e d'un certan nombre d'objèctes entà balhar vida ath raconde. Eth cocut viu en un relòtge de paret e se passe eth dia en tot compdar es ores. Eth sòn plumatge ei gris bluenc, tamb ues ales de color mès escur. A diferéncia des auti audèths, eth cocut non sap pas hèr nins. Tanpòc non ne vòu pas apréner pr'amor qu'ei plan atrabalhit entà compdar es ores. Es audèths deth bòsc hèn es nins enes brancs mès nauti des arbes, pensen qu'ei un lòc segur entà deishar-i es ueus. Mès guardatz vosati qu'eth cocut tostemp deishave es ueus enes nins des auti audèths. En encuedar-se'n, toti es auti audèths determinèren qu'eth cocut non podeve pas contunhar de víuer en bòsc. D'alavetz enlà, eth cocut viu plan caudet laguens un relòtge.


***


En aquest capítol del programa "Una mà de contes" s'explica la història "d'El niu del cucut". La il·lustració va a càrrec d'una artista que fa servir el pinzell i diversos objectes per donar vida al relat.


El cucut viu en un rellotge de paret i es passa el dia comptant les hores. El seu plomatge és gris blavós, amb unes ales de color més fosc.


A diferència de la resta d'ocells, el cucut no sap fer nius. Tampoc no en vol aprendre perquè té molta feina a comptar les hores.


Els ocells del bosc fan els nius a les branques més altes dels arbres, pensen que és un lloc segur per deixar-hi els ous. Però vet aquí que el cucut sempre deixava els ous als nius dels altres ocells. En adonar-se'n, la resta d'ocells van decidir que el cucut no podia continuar vivint al bosc.


Des d'aleshores, el cucut viu ben calentó dins un rellotge.


  • Programa Ua man de condes
  • Idioma Occitan dera Val d'Aran
  • Producció 2001
  • Any de producció 2004
  • Durada: 7min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Educació artística
  • Àrea CLL, Educació artística: visual i plàstica, Llengua aranesa a la Val d'Aran
  • Nivell Educació Infantil Educació Primària
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa