Inici » Ua man de condes

Educació artísticaLlengües i literaturaEth pipòt de nhèu

Codi a embedir Copiar

Eth pipòt de nhèu

En tot tier era tecnica deth "collage", en aguest capítol d'"Ua man de condes" ua artista illustre era istòria d'"Eth pipòt de nhèu". Laia, Guilhèm, Marta e Àlex passaven amassa es vacances de Nadau. Un bèth dia determinèren de hèr un pipòt de nhèu. Prumèr arrredoniren ua bòla gròssa de nhèu entà hèr-ne eth còs, mès laguens s'i deishèren ua pichona pala. Dempús heren ua bòla petita entath cap e i meteren es uelhs e eth nas. Acabèren eth pipòt tamb uns botons, un tapaboques e un capèth. Quan es mainatges se n'anèren, eth pipòt se trapèc un can. Eth pipòt li didec quer voleve viatjar enquiath Solei e li demanèc que li condèsse se coma ère un larèr de tumenèja. Eth can li didec que se guardave entà çò de Marta ne veirie un. Eth pipòt demorèc embelinat peth huec. Londeman maitin, es mainatges se n'encuedèren qu'eth pipòt ja non i ère pas e que dessús era nhèu sonque i demorave qu'eth tapaboques e ua pala de hèr. Laia se pensèc qu'eth pipòt s'avie delit peth tòrt dera pala.


***


Fent servir la tècnica del "collage", en aquest capítol "d"Una mà de contes" una artista il·lustra la història d'"El ninot de neu".


La Laia, en Guillem, la Marta i l'Àlex passaven junts les vacances de Nadal. Un dia van decidir fer un ninot de neu. Primer van arrodonir una bola grossa de neu per fer-ne el cos, però dins s'hi van deixar una petita pala. Després van fer una bola petita per al cap i hi van posar els ulls i el nas. Van acabar el ninot amb uns botons, una bufanda i un barret.


Quan els nens van marxar, el ninot es va trobar un gos. El ninot li va dir que volia viatjar fins al Sol i li va demanar que li expliqués com era una llar de foc. El gos li va dir que si mirava cap a la casa de la Marta en veuria una. El ninot va quedar fascinat pel foc.


L'endemà al matí, els nens es van adonar que el ninot ja no hi era i que sobre la neu només hi havia la bufanda, el barret i una pala de ferro. La Laia va pensar que el ninot s'havia fos per culpa de la pala.

  • Programa Ua man de condes
  • Idioma Occitan dera Val d'Aran
  • Producció TVC, 2001
  • Any de producció 2001
  • Durada: 8min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Educació artística
  • Àrea CLL, Educació artística: visual i plàstica, Llengua aranesa a la Val d'Aran
  • Nivell Educació Infantil Educació Primària
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa