Inici » Resultats de cerca » Al vostre gust

TecnologiaCiències naturalsUn temple per al vi / Slow Fish

Codi a embedir Copiar

Un temple per al vi / Slow Fish

En aquesta edició, "Al vostre gust" visita el magnífic celler modernista de Gandesa, analitza la situació dels joves al camp i parla del preu del vi. L'equip del programa també es desplaça fins a Gènova per recórrer la fira Slow Fish i conèixer els problemes de sostenibilitat del mar.


Un temple per al vi

A Gandesa, la capital de la Terra Alta, hi ha una de les catedrals del vi de Catalunya. Es tracta del celler cooperatiu del poble, una joia arquitectònica del modernisme, projectada per l'arquitecte Cèsar Martinell, l'any 1919.


Actualment, aquest edifici està pendent de reforma i restauració, però és patrimoni i símbol d'una producció vitivinícola que encara el futur amb una aposta per la qualitat.


El gerent de la Cooperativa de Gandesa, Joan M. Riera, mostra la riquesa arquitectònica del celler, amb les emblemàtiques voltes catalanes, capaces de suportar molt de pes amb una estructura molt simple. La ventilació del celler permet controlar la temperatura del vi sense fer servir cap mena de tecnologia.


La cooperativa embotella cada anys uns tres milions de litres de vi, la meitat blanc i la meitat negre. El president de la Cooperativa de Gandesa, Josep Navarro, aborda el descens paradoxal del preu del raïm i del vi a granel, malgrat l'augment de preu del vi embotellat.


Per la seva banda, Josep Maria Forcades, que treballa a les vinyes, diu que cada vegada hi ha menys joves que, com ell, es dediquin exclusivament al cultiu de la terra.Slow Fish

A Gènova, a la Ligúria, cada dos anys es fa la fira Slow Fish, un esdeveniment organitzat pel moviment Slow Food, nascut a Itàlia els anys 80 en contra del menjar ràpid i a favor d'una manera de menjar més bona, sana i justa.


A Gènova, l'equip del programa entrevista el fundador del moviment Slow Food, Carlo Petrini, i el director de la fira Slow Fish, Valter Bordo, que parla de la precarietat dels recursos marins i de les estratègies per superar la situació.


A Sanremo es mostra com treballen els pescadors d'arts artesanals. Un d'ells, Didier Corte, explica com veu el futur de la professió i del mar.


A la Fundació Alícia, el cuiner Marc Puig-Pey presenta tres maneres de cuinar peix, segons l'espècie i la mida, i mostra quin és el punt de cocció òptim en cada cas.


El peix és ric en proteïnes, àcids grassos cardiosaludables, vitamines B, A i D i ferro.

  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 23min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa