Inici » Dolça Catalunya

TecnologiaMona de Pasqua

Codi a embedir Copiar

Mona de Pasqua

El Dilluns de Pasqua, l'autèntica protagonista és la mona. L'espai "Dolça Catalunya" parla d'aquesta tradició i de la seva evolució i mostra com s'elaboren les mones.


Les primeres mones eren molt austeres i es feien amb pa i ou dur. A poc a poc van anar evolucionant i han acabat amb la xocolata com a gran protagonista. De fet, es pot dir que l'escultura amb xocolata ha esdevingut tot un art.


La presentadora del programa, Elisabet Carnicé, visita l'obrador de la pastisseria Triomf, al barri del Poblenou de Barcelona. Allà, el mestre pastisser Antoni Bellart prepara dues mones fent servir una base de sara i una altra de xocolata.


Tot seguit es parla de la tradició pastissera de Pasqua a diferents països amb tres persones procedents de Portugal, Alemanya i Rússia.

  • Programa Dolça Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Tecnologia
  • Àrea Tecnologia, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa