Inici » Dolça Catalunya

TecnologiaBrunyols de l'Empordà

Codi a embedir Copiar

Brunyols de l'Empordà

Els "brunyols" de l'Empordà van lligats a la Setmana Santa. "Dolça Catalunya" descobreix el secret de la seva elaboració.


A l'Empordà no hi fan "bunyols", sinó "brunyols", amb "r". La presentadora del programa, Elisabet Carnicé, visita la pastisseria Sans de la Bisbal d'Empordà, on el pastisser Jordi Sans elabora davant les càmeres un bon grapat de "brunyols". Els ingredients que fa servir són: farina, sucre, sal, matafaluga, greix o mantega, ous, de pell de llimona, llevat premsat i llet.


A l'Escola del Gremi de Pastissers de Barcelona es comparen els bunyols amb altres productes semblants d'altres països: els "lokma", de Turquia; els "buñuelos con natilla", de Colòmbia, i els "oliebollen" i "boerenjongens", d'Holanda.




  • Programa Dolça Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Tecnologia
  • Àrea Tecnologia, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa