Satèl·lits meteorològics
El satèl·lit Meteosat s'ha convertit en una eina indispensable per elaborar les previsions meteorològiques. El programa "Méteo K" parla de la seva història i dels tipus de satèl·lits que hi ha.
Els satèl·lits meteorològics estan situats a l'espai i són molt útils per fer les prediccions del temps, conèixer la contaminació atmosfèrica o seguir el comportament del clima a la Terra.
Gemma Puig, meteoròloga, aclareix que per fer un bon pronòstic del temps hi ha dos tipus de satèl·lits: polars i geostacionaris. Els satèl·lits polars estan situats a vuit-cents o nou-cents quilòmetres de la Terra i hi giren al voltant, per això només donen dues imatges al dia d'una zona concreta del món. En canvi, els satèl·lits geostacionaris estan situats a trenta-sis mil quilòmetres de la Terra i giren amb aquesta, per això ofereixen imatges d'una zona durant tot el dia.
El Meteosat és un satèl·lit europeu geostacionari que veu Àfrica, Europa, part de l'oceà Índic, l'oceà Atlàntic i una mica del Brasil. Va ser construït l'any 1977 i des d'aleshores ha anat evolucionant. L'actual, el Meteosat 8, ofereix dotze tipus d'imatges, amb una freqüència d'una imatge cada quinze minuts i un quilòmetre de resolució.
- Programa Méteo K
- Idioma Català
- Producció TVC, Triacom Audiovisual
- Any de producció 2006
- Durada: 4min.
- Àmbit Tecnologia, Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials
- Àrea Tecnologia, Cultura audiovisual, Física, Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural, Tecnologia industrial
-
Nivell
- Web Programa