Inici » El medi ambient

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsReciclar joguines

Codi a embedir Copiar

Reciclar joguines

La campanya R-CicleJoguina informa sobre la necessitat de reciclar de manera controlada els components de les joguines. El programa "El medi ambient" en parla en aquest capítol.


Esplugues de Llobregat i Molins de Rei són escenari de la campanya R-CicleJoguina, impulsada per la Fundació Ecotic, que té com a objectiu sensibilitzar sobre la recollida selectiva de petits aparells elèctrics i electrònics, incloses les joguines. Per això, als alumnes se'ls explica que aquests objectes no poden anar a les escombraries, perquè contenen metalls pesants que s'han d'eliminar de manera controlada.


A classe se'ls reparteixen diverses joguines, perquè separin les que, segons el que els han exposat, han d'anar als contenidors especials. La prova pilot durarà tres mesos. La Fundació Ecotic, que agrupa més de dues-centes empreses productores i importadores d'aparells elèctrics i electrònics, ha repartit contenidors per les escoles per millorar la recollida d'uns aparells que ara són menys de l'1% dels objectes que arriben a les deixalleries.


Els aparells que han anat a parar als contenidors els recull Solidança, empresa que dóna feina a persones en risc d'exclusió social. La recollida es fa a les quaranta escoles que participen en el projecte.


Un cop a Solidança, els treballadors treuen les piles de les joguines i separen les que encara funcionen de les inservibles. Les primeres es posen a la venda a les botigues de l'empresa i les altres s'envien a reciclar a la planta especialitzada del Pont de Vilomara. Així s'evita que vagin a l'abocador i contaminin, però també es creen llocs de treball.


Les festes de Nadal i Reis són un bon moment per recordar la importància que aquests aparells, un cop en desús, tinguin un tractament correcte.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Tecnologia, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa