Inici » El medi ambient

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsEn busca de l'ecojoguina

Codi a embedir Copiar

En busca de l'ecojoguina

El disseny ecològic ha arribat també a les joguines. "El medi ambient" es fa ressò d'un pla per fabricar joguines que, per exemple, siguin reciclables o estalviïn energia.


Ninco, un dels líders mundials en cotxes i circuits de "slot", és una de les quatre empreses que participen en un projecte impulsat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i el CIDEM, el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial. L'objectiu és trobar noves formes de produir joguines amb components elèctrics o electrònics de manera que se'n redueixi l'impacte ambiental.


Productes com els que fabrica Ninco a la seva seu de Cornellà de Llobregat tindran un disseny més ecològic, que estalviarà materials, en facilitarà el reciclatge i en disminuirà el consum energètic. A més, també es reduirà l'embalatge del producte.


El pla l'ha elaborat el Grup d'Investigació en Gestió Ambiental de l'Escola Superior de Comerç Internacional de la Universitat Pompeu Fabra.


Un dels elements destacats del projecte és que ha aconseguit integrar tots els sectors implicats en el món de la joguina, com ara dissenyadors, productors, distribuïdors i consumidors.


Per als fabricants, la innovació en el disseny pot ser una bona oportunitat per potenciar la seva competitivitat davant la forta pressió dels països asiàtics. Mantenir la qualitat introduint millores ambientals pot ser clau a l'hora de guanyar mercat en països on els factors ecològics tenen cada vegada més pes. Entre aquests factors hi ha la reducció en l'ús d'alguns materials, com ha fet IMC Toys amb uns ninots.


A més, la disminució de l'ús de materials abarateix els costos i permet oferir un preu més competitiu. Per això, el disseny ecològic pot comportar també un benefici econòmic per a les empreses.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa