Inici » Els més vistos » Caçadors de paraules

TutoriaLlengües i literaturaTecnologiaParaules dolces

Codi a embedir Copiar

Paraules dolces

"Caçadors de paraules" descobreix, en aquest capítol, el nom dels millors pastissos, pastes, postres, galetes i llepolies.


El presentador del programa, Roger de Gràcia, comença el seu recorregut en una "brioxeria", on sent paraules i expressions com ara: "Schnecken", "pastisset de Tortosa", "cabell d'àngel", "cremadet", "coca de llardons", "xuixo", "tornem-hi", "ulleres" o "palmier".


Tot seguit, el pastisser Christian Escribà li parla de pastissos com el "massini", en honor del tenor italià Angelo Masini; de "tortells" de "cabell d'àngel", de "crema" i de "massapà"; de "pasta de full"; de la "sara", en honor de l'actriu francesa Sarah Bernhardt; de "mousse de llimona"; "braç de gitano" i "Sachertorte". El pastisser també empra expressions com "melmelada d'albercoc", "cobertura de xocolata", "bany de xocolata", "trempar", "paletina", "mànega" o "cornet".


La gent del carrer destaca noms com "pets de monja", "flaones", "burilles", "taps", "rocs", "orelletes", "rus" o "cassoleta de melmelada".


Roger de Gràcia es desplaça fins a Eivissa per conèixer, de primera mà, com s'elabora el "flaó", un pastís fet amb formatge de cabra. Catalina Serra en prepara un amb "farina", "sucre", "ous", "anís", "greix de porc", "raedís de llimó", "suc de taronja" i "herba sana".


A Mallorca, el presentador parla amb Margalida Veny, cuinera del restaurant del monestir de Sant Salvador, i sent paraules i expressions com ara "pa moixó", "gató", "coca de patata", "rubiol", "brossat", "melé suflé" o "vermell d'ou".


El presentador també visita la fàbrica de galetes Trias, a Santa Coloma de Farners, a la Selva. Allà, aprèn a fer "teules" i mots com "massa", "textura", "perol", "buiola", "estufar", "màquina dosificadora", "encorbar" o "barret de capellà".


A Vallgorguina, al Vallès Oriental, en Roger munta una paradeta de llaminadures infantils amb "polvos de vampir", "llengües de sucre", "ous ferrats", "núvols", "ossets", "mocs", "dents" o "pega dolça".


Al diccionari es busca l'origen de les paraules "croissant", "melmelada" i "mona".


I a la secció "Endevina d'on són" hi intervenen dues persones de Vilassar de Dalt, al Maresme.

  • Programa Caçadors de paraules
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 20min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Tecnologia, Tutoria
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Llengua catalana i literatura
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

  • Amb la llengua fora

    Amb la llengua fora

    Educació física, Llengües i literatura, Tutoria, Ciències socials | EP, ESO, BT
  • Amb noms i cognoms

    Amb noms i cognoms

    Llengües i literatura, Tutoria, Ciències socials | EP, ESO, BT
  • Casa

    Casa

    Llengües i literatura, Tecnologia | ESO, BT
  • Catalunya beu

    Catalunya beu

    Llengües i literatura, Ciències socials | EP, ESO, BT
  • Catalunya canta

    Catalunya canta

    Llengües i literatura, Tutoria, Educació artística | EP, ESO, BT

Audiovisuals relacionats

Programació educativa