Inici » Resultats de cerca avançada » (S)avis

Ciències socialsJordi Pujol

Codi a embedir Copiar

Jordi Pujol

En aquesta edició del programa "(S)avis", el periodista Manel Fuentes entrevista Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya durant vint-i-tres anys, des del 1980 fins al 2003.


A l'entrevista, Jordi Pujol parla de la seva vida com a polític, de la seva formació com a metge, de la seva feina en el món de la banca, del seu activisme antifranquista i de la seva condició d'ideòleg del catalanisme i d'europeista. Durant la conversa també es tracten aspectes més personals i s'hi descobreix la figura de Jordi Pujol com a marit, pare i avi.


Jordi Pujol comenta, des de la seva gairebé retirada de la política, els fets més importants que han marcat, no tan sols la seva vida personal, sinó el destí de Catalunya. En una conversa distesa i amb apunts d'humor, Pujol parla, per exemple, dels fets del Palau, de les negociacions amb els governs espanyols, del tripartit i de la seva tangencial implicació en el fitxatge de Ronaldinho.


Pujol es mostra, en aquesta entrevista amb Manel Fuentes, satisfet per la feina feta i escèptic pel que fa a la situació de Catalunya. El Palau de la Música, el seu despatx del passeig de Gràcia i la Universitat Oberta de Catalunya són els tres llocs que tria per a l'entrevista.


Algunes de les seves frases durant la conversa són:


"El president de la Generalitat no se'n pot anar d'un lloc on la gent l'apedrega com a un gos famolenc. El president baixa del cotxe i diu: 'Això no!'"


"Sóc un nacionalista personalista, és a dir, crec que el més important són les persones."


"La política, sobretot si es pot fer des del poder, és una droga tremenda."


"Feia anys que ja estava preparat per marxar del Palau de la Generalitat."


"Va ser un error no tenir més informació del que faria el tripartit quan l'Artur Mas va guanyar les eleccions."


"Últimament (als catalans) ens han trepitjat, ens han menyspreat, ens han enganyat i ens han calumniat. Ara, no hem de demanar caritat."


"Si l'any 1980 s'hagués fet el tripartit, nosaltres no hauríem pogut governar, però aquesta tendència a equivocar-se ha vingut després."


"L'acord amb el PP me'l va aconsellar el mateix Felipe González, la qual cosa l'honora."

  • Programa (S)avis
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 64min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Història del món contemporani, Història, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa