Inici » Totes aquelles cançons

Educació artísticaCiències socialsLlengües i literatura1980-1958: d'un temps, d'un país

Codi a embedir Copiar

1980-1958: d'un temps, d'un país

Aquest primer capítol del programa "Totes aquelles cançons" és un resum, al revés, de la sèrie. El repàs comença a finals dels anys 70, en el moment en què s'obre una nova etapa per a Catalunya.


El programa ens porta enrere fins a l'inici del moviment de la Nova Cançó. Hi apareix Ovidi Montllor autoretratant-se, Lluís Llach en el concert que va fer al Palau d'Esports de Montjuïc i Joan Manuel Serrat en els concerts de Serrat als Barris, del 1976. Amb Franco agonitzant, sentirem Raimon al Palau d'Esports de Barcelona.


També hi apareixen imatges del primer Canet Rock, el del 75, i de La Trinca. Així mateix, es parla de la influència de la "gauche divine". El programa també mostra imatges del Festival Folk del parc de la Ciutadella amb el Grup de Folk.


Un apartat especial és el dedicat a Joan Manuel Serrat, al "La la la" d'Eurovisió i al rebombori que es va organitzar.


D'altra banda, es recorden els primers èxits de Maria del Mar Bonet i Lluís Llach, com també el Festival de la Canción del Mediterráneo, quan Salomé i Raimon van guanyar amb el "Se'n va anar".


Hi intervenen els primers Setze Jutges i veurem cantar Miquel Porter, un dels seus fundadors. També Josep Guardiola i Josefina Serrano, exmembre del duo Hermanas Serrano, els primers cantants "moderns" que van gravar en català els èxits internacionals del moment, recorden les seves experiències de l'any 1958.


Al llarg d'aquest primer capítol de "Totes aquelles cançons" parlen artistes com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Toti Soler, Núria Feliu, Francesc Pi de la Serra, Raimon, Pau Riba, Jaume Sisa, Joan Isaac, Eduard Estivill, Maria del Mar Bonet, Miquel Àngel Pascual, Lita Torelló, Luis Eduardo Aute o Josep Maria Espinàs.

  • Programa Totes aquelles cançons
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2004
  • Durada: 35min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Música, Història de la música, Història, Llengua catalana i literatura, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa