Inici » Totes aquelles cançons

TutoriaEducació artísticaCiències socials1962-1963: les mans al vent

Codi a embedir Copiar

1962-1963: les mans al vent

En aquesta edició, "Totes aquelles cançons" destaca el protagonisme, durant els anys 1962 i 1963, del cantant Raimon, i la importància de la victòria d'un tema en català al Festival de la Canción Mediterránea.


Entre els discos de l'any 1962, cal destacar l'èxit de la versió en català del tema "Mustafà", interpretat per Rudy Ventura, o cantants com Font Sellabona, que triomfava a les emissores de ràdio.


Mentrestant, Els Setze Jutges anaven creixent amb les incorporacions de Guillermina Motta, Enric Barbat i Xavier Elies.


De València sorgeix una veu sorprenent, Raimon, amb cançons contundents i trencadores. El seu primer èxit va ser "Al vent". Una operació estratègica el va portar a participar en el Festival de la Canción Mediterránea de l'any 1963 i guanyar-lo, amb Salomé i la cançó "Se'n va anar".


El 25 setembre de 1962, al Vallès, als vorals de la riera de les Arenes, els immigrants que hi havien construït els seus habitatges precaris van ser víctimes d'una riuada històrica que va provocar centenars de morts. Aquests fets van generar una campanya de suport, capitanejada pel periodista radiofònic Joaquín Soler Serrano, que va culminar en un festival benèfic amb la participació de cantants com Raimon o Gilbert Bécaud.


L'any 1963, l'abat de Montserrat, Aureli Maria Escarré, va fer unes declaracions al diari francès "Le Monde" contra el règim franquista que van sacsejar el país.


Al llarg d'aquest capítol hi intervenen, entre d'altres, Rudy Ventura, Font Sellabona, Josep Guardiola, Eliseu Climent, Josep Maria Espinàs, Lluís Serrahima, Raimon, Josep Maria Macip, Josep Espar Ticó, Antoni Batista, Enric Barbat, Guillermina Motta, Francesc Pi de la Serra, Pep Puvill, Josep Benet, Albert Manent o Ermengol Passola.  • Programa Totes aquelles cançons
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2004
  • Durada: 31min.
  • Àmbit Tutoria, Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Música, Educació per la ciutadania, Història de la música, Història, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa