Inici » Resultats de cerca avanįada » El medi ambient

TutoriaCičncies socialsCičncies naturalsL'obtenciķ del safrā / Islāndia i l'hidrogen / Concert

Codi a embedir Copiar

L'obtenciķ del safrā / Islāndia i l'hidrogen / Concert

En aquest capítol, l'espai "El medi ambient" parla de la producciķ de safrā a l'Iran, de l'ús d'hidrogen a Islāndia com a combustible i de l'ediciķ del CD i del DVD del concert "Live Earth" contra el canvi climātic.


La delicada obtenciķ del safrā

L'Iran produeix el 96 % del safrā mundial. I veient la feina que porta recollir-lo no ha de sorprendre que el preu d'aquesta espčcia augmenti. La planta només floreix durant dues setmanes, just abans de l'hivern. Per obtenir el safrā no es poden utilitzar māquines i el treball manual és delicat. Recolˇlectar cent cinquanta flors permetrā obtenir un gram del condiment. Un cop seques, se n'extreu l'estigma, la part de la flor on es diposita el polˇlen. L'Iran exporta safrā a quaranta-cinc paīsos i el govern acaba de fixar-ne el preu: gairebé vuit-cents dōlars per quilo.


Islāndia apunta a l'hidrogen

Islāndia s'ha plantejat prescindir dels combustibels fōssils a mitjan segle i acaba de fer un nou pas cap a aquest objectiu amb la primera estaciķ d'hidrogen del mķn per a vehicles privats. A Islāndia, l'hidrogen s'obté amb energia hidroelčctrica i geotčrmica, per tant, no es produeixen emissions durant el procés. El país nōrdic no tan sols vol ser autosuficient grācies a l'hidrogen, sinķ que espera exportar-ne a altres paīsos.


El concert "Live Earth", en CD

El 7 de juliol de 2007, cent cinquanta grups musicals van participar a diversos llocs del mķn en els concerts de "Live Earth". Tenien com a objectiu cridar l'atenciķ sobre el canvi climātic. Ara, aquests concerts, que van tenir un públic total estimat de dos mil milions de persones, arriben editats en CD i DVD. Els beneficis de la venda seran per a l'associaciķ Alianįa per la Protecciķ del Clima, que vol prosseguir amb aquesta feina de conscienciaciķ.  • Programa El medi ambient
  • Idioma Catalā
  • Producciķ TVC
  • Any de producciķ 2007
  • Durada: 3min.
  • Āmbit Tutoria, Cičncies naturals, Cičncies socials
  • Ārea Educaciķ per al desenvolupament personal, Educaciķ per la ciutadania, Cičncies de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Geografia, Cičncies socials, Cičncies de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educaciķ Primāria Educaciķ Secundāria Obligatōria
  • Web Programa

Ārea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programaciķ educativa