Inici » Resultats de cerca » Energi K

Ciències socialsTecnologiaEl cinema i l'electricitat

Codi a embedir Copiar

El cinema i l'electricitat

L'aplicació de l'electricitat a la indústria del cinema va comportar, al seu dia, tota una revolució. "Energi K" parla, en aquest capítol, de la relació entre cinema i energia elèctrica.


L'origen del cinema va ser mirar d'aconseguir imatges en moviment, però des dels primers invents en el camp de la fotografia fins a les imatges que es poden veure actualment al cinema hi ha hagut una gran evolució. L'entrada de l'energia elèctrica en el món del cinema ha tingut molt a veure en aquesta evolució.


L'electricitat és un fenomen físic que es va estar observant a la naturalesa durant molts segles, però que els científics no sabien com generar. L'energia elèctrica es pot generar a partir de diferents fonts d'energia. La font més utilitzada són els combustibles fòssils, com el petroli o el carbó, seguida de les centrals hidroelèctriques i les nuclears. Només un 1 % de l'electricitat mundial s'aconsegueix a partir del vent, el Sol o l'energia geotèrmica. Es generi com es generi, l'electricitat és la forma d'energia més utilitzada en l'actualitat. Gràcies a l'electricitat s'han aconseguit grans avenços en molts àmbits i la indústria del cinema n'és un.


Juan José Caballero, professor de cinema, recorda que els primers projectors i les primeres càmeres cinematogràfiques eren aparells mecànics, molt senzills, accionats per l'operador de manera manual. Això va ser així fins a la meitat de la dècada del 1920, quan aquests aparells van començar a ser accionats elèctricament.


A l'inici del cinema no hi havia focus per il·luminar, per això sempre s'havia de rodar amb llum de dia.


L'arribada del cinema sonor va comportar el desenvolupament d'una sèrie d'aparells que poguessin ser accionats a una velocitat constant per afavorir la sincronia entre la banda d'imatge i la banda sonora. Aquest fet va significar l'arribada de l'electrificació al camp de la tecnologia cinematogràfica.


Les noves tecnologies han possibilitat el fet que es pugui desenvolupar un projecte audiovisual sencer, des del camp de la producció fins a la postproducció, partint de la utilització d'un ordinador.
  • Programa Energi K
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2008
  • Durada: 6min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Tecnologia, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa