Inici » Qui els va parir!

TutoriaLa visita al pediatre i parlar de la mort

Codi a embedir Copiar

La visita al pediatre i parlar de la mort

"Qui els va parir!" convida Jordi Sabater Pi, pare de Floquet de Neu, i els actors Mònica Glaenzel i Lluís Marco. Durant el programa també es tracten temes com ara la visita al pediatre o com abordar la qüestió de la mort amb els menuts.


Que els micos i els homes no són tan diferents ja se sabia, però quan s'analitzen els vincles que s'estableixen entre pares i fills aquest fet encara es fa més evident. Mireia Segú, la reportera del programa, visita els micos del Zoo de Barcelona acompanyada de la conservadora de primats Maria Teresa Abelló. En aquesta visita es mostra com actuen els micos amb les seves cries i quines semblances tenen amb els humans.


Al plató es continua tractant aquest tema amb l'etòleg i primatòleg Jordi Sabater Pi, descobridor de Floquet de Neu. Sabater Pi, que és pare i avi, també parla dels fills i dels néts.


Mireia Segú acompanya una pediatra de l'Hospital General de Vic per saber quin tipus de consultes rep. I al plató hi ha dues persones que són metges en la ficció i pares en la vida real: Mònica Glaenzel i Lluís Marco. L'actriu Mònica Glaenzel és mare d'una nena de 3 anys i interpreta el paper de pediatra a la sèrie "Ventdelplà". L'actor Lluís Marco, que ha interpretat papers de metge en sèries com ara "Poblenou", "Nissaga de poder" o "El cor de la ciutat", té dos fills: l'actriu Marta Marco i el jugador de bàsquet Carles Marco.


Els pares i mares que integren el Consell de Pares expliquen com es pot parlar de la mort als fills, què se'ls ha de dir quan es mor l'avi, un amic o un animal de companyia, si s'ha d'evitar o no que els nens assisteixin als enterraments i si se'ls ha de parlar de la mort. Totes aquestes qüestions també les tracta la psicòloga Maria Jesús Comellas, que aconsella tractar el tema de la mort amb la màxima naturalitat.


Finalment, Lluís Gavaldà porta vídeos que circulen per la xarxa sobre nens una mica entremaliats.

  • Programa Qui els va parir!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 56min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa