Inici » Valor afegit

Ciències socialsTecnologiaNoves feines, nova economia / Punto Blanco, un clàssic / Vendre pisos a la Xina

Codi a embedir Copiar

Noves feines, nova economia / Punto Blanco, un clàssic / Vendre pisos a la Xina

Aquesta edició de "Valor afegit" parla de noves empreses, com les de l'àmbit de l'aeronàutica o les energies renovables, que poden tenir un gran futur a Catalunya. Al programa també es conversa amb el director general de Punto Blanco i es mostra com funciona una empresa catalana del sector immobiliari que opera a la Xina.


Noves feines, nova economia

Fa temps que es parla que és un perill que l'economia espanyola i catalana estiguin basades, en bona part, en el turisme i la construcció. El futur passa per la potenciació de noves indústries, amb un alt nivell tecnològic, capaces de competir internacionalment i d'assegurar llocs de treball estables. Però, perquè passi això, s'ha de fer una aposta decidida perquè sectors com l'aeronàutic o el biotecnològic tinguin cada cop més pes en el conjunt de l'economia.


Des de fa catorze anys, es du a terme a Barcelona el Fòrum d'Inversió, que organitza la Generalitat de Catalunya. És un punt de trobada entre un centenar d'empreses que estan fent els primers passos i cinc-cents inversors catalans i estrangers. Les empreses seleccionades per fer les presentacions són de tecnologies de la informació, de medi ambient i de biotecnologia, tres camps d'activitats que creixen a un gran ritme.Punto Blanco, un clàssic

Hi ha marques d'aquelles de tota la vida i, segurament, tenir seixanta anys d'història al darrere ajuda força. És el cas de Punto Blanco, un dels referents i un dels supervivents del sector tèxtil a Catalunya. Benigne Andrés és el director general d'aquesta empresa que va començar fent mitjons i que, ara, té com a principal estratègia l'obertura de botigues pròpies als centres comercials.
Vendre pisos a la Xina

La crisi del sector immobiliari és evident, però fa molt temps que es detecta que el mercat de la compravenda de pisos estava més que saturat. Algunes empreses ja fa temps que estan buscant oportunitats a l'estranger, fins i tot en països tant llunyans i tan diferents al nostre com la Xina.

  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa