Inici » Totes aquelles cançons

Educació artísticaCiències socials1965-1967: cançons de matinada

Codi a embedir Copiar

1965-1967: cançons de matinada

"Totes aquelles cançons" dedica el capítol a l'aparició de noves estrelles com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Núria Feliu, i a fets històrics com la Caputxinada.


L'any 1965, Els Setze Jutges presenten en un recital el "jutge" número 13. Era Joan Manuel Serrat, un xicot de barri que va triomfar arreu amb èxits com "Ara que tinc 20 anys", "Cançó de matinada" o "Paraules d'amor".


També va aparèixer amb força la cantant Núria Feliu, que va buscar la inspiració en l'estàndard nord-americà, amb versions en català de temes internacionals. Les seves actuacions al costat de Tete Montoliu van ser memorables.


El 9 de març de 1966, al convent dels Caputxins de Sarrià, es fa l'acte de constitució del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona. En aquell acte, conegut com la Caputxinada, hi van participar mig miler de delegats universitaris i una trentena d'artistes i intel·lectuals, que van acabar sent desallotjats.


Pel que fa a la música, es completa la llista d'Els Setze Jutges amb les incorporacions de Maria del Mar Bonet, Rafael Subirachs i Lluís Llach.


Són els anys més fèrtils de Raimon, amb l'actuació a l'Olympia de París i la publicació del disc del concert. Després edita amb èxit el disc "Cançons de la roda del temps", amb poemes de Salvador Espriu i portada de Joan Miró.


A banda dels protagonistes del capítol, Joan Manuel Serrat, Núria Feliu, Lluís Llach i Raimon, també hi intervenen Salvador Escamilla, Miquel Porter, Enric Barbat, Rafael Revert, Claudi Martí, Antoni Ros Marbà, Albert Mallofré, Joan Botan, Margarida Obiols, Quim Boix, Pere Tàpias, Núria Batalla, Joan Molas i Oriol Maspons.

  • Programa Totes aquelles cançons
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2004
  • Durada: 29min.
  • Àmbit Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Música, Història de la música, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa