Inici » Energi K

TecnologiaCiències naturalsEnergies per cuinar

Codi a embedir Copiar

Energies per cuinar

Gas, electricitat, butà, carbó, llenya...Tots aquests combustibles es poden fer servir per cuinar aliments. "Energi K" en repassa les característiques.


El primer combustible que es va fer servir per cuinar va ser la biomassa, és a dir, la llenya i els residus vegetals. No va ser fins al 1630 que es van inventar les cuines econòmiques, que eren metàl·liques i utilitzaven el carbó com a combustible. Més endavant van aparèixer les primeres cuines de gas i, després, les elèctriques.


El químic Miguel Ángel Muñecas explica que per cuinar els aliments cal aportar-hi energia i que això es pot fer de diverses maneres. En el cas de la vitroceràmica es fa passar el corrent elèctric per una resistència. També es pot fer servir una flama de gas i encendre foc. El gas és més eficient energèticament que l'electricitat. El gas butà és un dels gasos que més es fa servir per cuinar, s'obté als pous de petroli i als jaciments de gas natural i arriba a les cases en bombones.


  • Programa Energi K
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2008
  • Durada: 6min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa