Inici » Resultats de cerca » El medi ambient

TutoriaCiències naturalsResidus dels laboratoris d'instituts

Codi a embedir Copiar

Residus dels laboratoris d'instituts

"El medi ambient" parla d'un pla del Departament d'Educació per recollir i tractar correctament els residus especials que es generen durant les pràctiques de laboratori als instituts.


Les pràctiques de laboratori són un element necessari en l'aprenentatge de les ciències experimentals. Alumnes com els de l'IES Sant Elm, de Sant Feliu de Guíxols, es familiaritzen amb el material de laboratori i el seu ús, practiquen tècniques bàsiques i visualitzen algunes reaccions que han après a classe.


Però els estudiants també han d'aprendre que les pràctiques generen uns residus que s'han d'eliminar de manera adequada. El Departament d'Educació ha posat en marxa un pla per recollir aquests residus i la gran quantitat de reactius que s'han acumulat a molts centres.


El pla es desenvolupa als centres de secundària dels quals és titular el departament. En aquesta primera etapa, els professors separen i classifiquen els productes que ja no serveixen. Alguns són perillosos, tot i que es troben en quantitats molt petites. D'altres són tòxics i no s'utilitzen als instituts, però en queden mostres antigues. Tots els envasos es posen al contenidor corresponent, classificats segons les seves característiques.


El dia de la recollida, tècnics de l'empresa contractada pel Departament d'Educació revisen la classificació. Algunes substàncies s'han d'inactivar tractant-les amb oli de vaselina o, en certs casos, simplement amb aigua. El departament calcula que als cinc-cents centres de la seva titularitat es recolliran entre cinc i sis mil litres de residus generals i uns cinc mil litres més de residus especialment tòxics o perillosos. Un cop s'hagin eliminat tots aquests, s'afrontarà la recollida selectiva dels residus que es van generant quan es fan les pràctiques amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Residus.  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Educació per la ciutadania, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa