Camerun, cuiners sense fronteres
"Km33" acompanya dos cuiners catalans al Camerun, on un d'ells busca els llocs on es van conèixer els seus pares i on va ser concebut.
El Camerun concentra una gran varietat de climes, paisatges i tribus que el converteixen en un interessant conglomerat d'ecosistemes i tradicions. Té divuit milions d'habitants i les dues ciutats més importants del país són Yaoundé, la capital burocràtica, i Douala, la capital econòmica.
Per visitar el Camerun cal un visat de turista i estar vacunat contra la febre groga. També es recomanen pastilles contra la malària.
La mare de Felip Planas, a qui tothom diu Flip, va anar al Camerun a començaments dels anys 60 per treballar d'infermera. Allà va conèixer el seu marit, un missioner que també treballava al país.
En Flip és cuiner, treballa en un restaurant de Lloret i assessora un restaurant de Nova York. Ha cuinat per un dels prínceps de Dubai i ha anat a molts llocs de gira amb el Circ Cric.
Busca pel Camerun els llocs on es van conèixer els seus pares. Viatja amb Paco Guzmán, un amic que també és cuiner. Tots dos descobreixen mercats, menjars exòtics i receptes. Recorren la selva i la sabana, i acaben remullant-se a la platja.
El seu recorregut pel Camerun comença a Douala i els porta a Bot-Makak, Logbikoy i Kribi.
- Programa Km33
- Idioma Català
- Producció TVC
- Any de producció 2008
- Durada: 45min.
- Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències socials
- Àrea Tecnologia, Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
-
Nivell
- Web Programa