Inici » H2O

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsProduir aliments amb menys aigua

Codi a embedir Copiar

Produir aliments amb menys aigua

L'aigua no tan sols és necessària per beure, sinó també per cultivar aliments. "H2O" descobreix com l'ús eficient de l'aigua de reg millora la productivitat de les explotacions agrícoles i fa que siguin sostenibles mediambientalment.


Joan Girona, director de tecnologia del reg, explica que a Catalunya es fa servir entre un 70 % i un 80 % de l'aigua per a l'agricultura. Davant d'una demanda creixent de diferents usuaris pel recurs de l'aigua, cal fer-ne un ús més eficient.


Robert Brufau, un enginyer agrònom que té instal·lat un sistema de reg eficient, comenta que el sistema de regatge gota a gota és un sistema localitzat que no irriga tota la superfície del sòl, sinó només una part. Amb aquest sistema, les necessitats d'aigua i nutrients de les plantes es controlen mitjançant uns sensors.

  • Programa H2O
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Karavan Films
  • Any de producció 2008
  • Durada: 4min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Tecnologia, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa