Inici » Km33

TutoriaCiències socialsEls souvenirs fantàstics del Japó

Codi a embedir Copiar

Els souvenirs fantàstics del Japó

"Km33" acompanya al Japó dos joves que busquen objectes curiosos per al seu basar de Barcelona. El recorregut els porta per Tòquio, Nikko, Kobe i Kyoto.


El Japó són un conjunt d'illes que ocupen 377.835 quilòmetres quadrats on viuen 127 milions de persones. La seva capital és Tòquio, amb 12 milions d'habitants, l'àrea metropolitana més gran del món, amb una densitat de població molt alta.


Juan Ramón Esteban va néixer a les Canàries i fa deu anys que viu a Barcelona. Ha viscut a Amsterdam i a Londres i és un viatger compulsiu. Té un basar amb objectes de tot el món. Zaide Salvador és la seva sòcia i és mexicana. Tots dos es van conèixer a Amsterdam, quan treballaven en una multinacional.


En Juanra i la Zaide se'n van al Japó a comprar objectes originals per al seu basar. Després d'un llarg viatge en avió arriben a Tòquio, on descobreixen una ciutat plena de contrastos. Visiten els barris on s'exhibeixen els joves que vesteixen de manera alternativa i extravagant, els barris elegants, els barris comercials, els bars de moda, els hotels càpsula... També canten en un karaoke i gaudeixen amb la gastronomia del país.


La destinació següent és Nikko, un poble a la muntanya amb una zona de santuaris budistes i sintoistes enmig del bosc. Els voltants de la població són d'una gran bellesa natural, amb unes espectaculars cascades. Allà, els dos viatgers fan un "onsen", un bany termal japonès.


Amb el famós tren bala, arriben a Kobe, una ciutat portuària afectada pel terratrèmol del 1995, que va causar moltes víctimes.


En Juanra i la Zaide també visiten Kyoto, la capital cultural i espiritual del Japó, amb barris històrics que conserven l'esperit més tradicional. A la ciutat s'allotjen en un hotel tradicional on cal respectar els costums nipons i es troben amb una autèntica geisha.


El viatge s'acaba en un lloc molt especial: el Parque España.  • Programa Km33
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 48min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa