Inici » El medi ambient

Ciències naturalsIndústries al mig d'un parc

Codi a embedir Copiar

Indústries al mig d'un parc

El programa "El medi ambient" explica com, gràcies al Pla Especial de Desenvolupament del polígon industrial de Begudà, es controlen les empreses que treballen enmig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.


Els tècnics mediambientals del Consell Comarcal de la Garrotxa controlen periòdicament les aigües residuals del polígon industrial de Begudà. Els col·lectors tenen registres als punts on connecten les empreses. Així es pot detectar d'on prové qualsevol alteració de les aigües que arriben a la depuradora del polígon. Un polígon situat enmig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en què s'exigeixen mesures de protecció ambientals extraordinàries a les empreses que s'hi volen implantar i a les indústries establertes anteriorment. Un polígon en què s'impedeix que es duguin a terme algunes activitats a causa dels alts nivells de consum d'aigua, dels residus o de les emissions contaminants.


El riu Turonell limita el parc natural i el polígon. És un riu de cabal permanent. Aquí hi aboca les aigües residuals el polígon. Però abans són recollides i tractades mitjançant un sistema de llacunes. Les aigües de pluja hi arriben directament per una xarxa exclusiva. L'aigua residual de les indústries hi arriba després de passar per la depuradora del polígon. Les empreses tenen limitada la salinitat i els sòlids en unes quantitats més estrictes que les exigides per l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquests nivells els han d'aconseguir a les mateixes instal·lacions.


Els fangs que s'extreuen en el procés de decantació s'assequen per centrifugació i s'envien a la planta comarcal de compostatge. El Consell Comarcal també controla els nivells d'aigua dels pous d'on les indústries l'extreuen. Ara com ara, a les setanta empreses que s'hi han instal·lat ja els va bé aquest control.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals
  • Àrea Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa