Inici » Un cop de mà

Llengües i literaturaTecnologiaInstal·lar un paviment sintètic / Plantar i sembrar verdures

Codi a embedir Copiar

Instal·lar un paviment sintètic / Plantar i sembrar verdures

Canviar el paviment d'una habitació o fer un hort urbà poden ser tasques relativament fàcils. L'espai "Un cop de mà" descobreix com fer-ho.


En Jordi ha de canviar el terra d'una habitació. Primer de tot, explica les característiques de diferents tipus de paviments. Per exemple, el parquet flotant és de fusta natural, com ara pi, cirerer o roure. Per la seva banda, el paviment sintètic és estratificat, amb un nucli d'un conglomerat d'alta densitat i un recobriment d'una làmina fina que pot imitar qualsevol fusta. Tots dos paviments s'uneixen amb un sistema d'encadellat. També es poden trobar al mercat paviments sintètics continus, com la moqueta.


Abans de col·locar el nou paviment, cal assegurar-se que les mides de l'habitació són les correctes, perquè si s'ha d'anar a la botiga a buscar més fustes, és possible que tinguin un color diferent.


La primera feina d'en Jordi és arrencar el sòcol antic i el material que l'aguanta. Tot seguit, estén una làmina de polietilè pel terra i comença a col·locar-hi les peces de fusta. Després de fer tots els acabats, hi col·loca el sòcol.


D'altra banda, també s'explica com instal·lar un sistema "home cinema" a casa, quins tipus de massilla hi ha i com s'han de fer servir i com canviar un endoll.


Finalment, a la terrassa, la Mireia explica com ha preparat la seva jardinera. Hi ha col·locat substrat, en aquest cas compost, ja que està ben airejat, té una gran retenció d'aigua, molts nutrients i és lleuger. Tot seguit hi planta escaroles, enciams, pebrots i tomàquets fent una mena de muntanyetes i de valls sobre la terra. Aquesta tècnica facilita el reg i l'arrelament dels plançons.


  • Programa Un cop de mà
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Distinto Films
  • Any de producció 2007
  • Durada: 23min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Tecnologia
  • Àrea Tecnologia, Llengua catalana i literatura, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa