Inici » Artista!

Educació artísticaAntoni Abad

Codi a embedir Copiar

Antoni Abad

L'artista multimèdia Antoni Abad obre les portes del seu espai de treball i opina sobre el món de l'art en aquest capítol del programa "Artista!"


Nascut a Lleida l'any 1956, l'artista multimèdia Antoni Abad viu i treballa al mateix espai, però reconeix que li agradaria viure fora del taller per poder diferenciar la seva vida privada de la professional. Per solucionar aquest problema, sovint va a treballar a llocs com ara Hangar, un centre de producció. Per qüestions econòmiques, Abad diu que no es pot permetre tenir un estudi a part. El d'ara fa deu anys que el té i, si pogués, el canviaria, perquè es cansa dels espais.


Abad va tenir contacte amb l'art des de petit, gràcies al fet de tenir un pare escultor i una mare poeta. L'estudi del seu pare sempre estava obert i Antoni Abad vivia el dia a dia de la seva feina d'escultor.


Un moment important per a la carrera artística d'Abad va ser una estada en una residència per a artistes del Canadà. Hi va arribar com a escultor, però allà va estar en contacte amb les noves tecnologies i des de llavors no ha tornat a fer servir materials físics.


Segons Abad, l'art ha de servir per a alguna cosa més que per ornamentar o per comentar la realitat des de fora. Ell intenta que els mitjans d'expressió i comunicació arribin a diferents col·lectius perquè en treguin profit, com un telèfon mòbil amb càmera integrada. El problema, diu, és que quan un col·lectiu té la possibilitat d'expressar-se, el primer que passa és que no sap què dir.


Abad edita postals per difondre els seus projectes. N'és un exemple la feina feta amb un grup de persones discapacitades de Barcelona, amb l'edició d'un petit plànol de la ciutat amb una selecció dels obstacles que ells mateixos van localitzar. Dues setmanes després de presentar el projecte, l'Ajuntament de Barcelona va publicar un contraplànol de la Barcelona accessible.  • Programa Artista!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 8min.
  • Àmbit Educació artística
  • Àrea Història de l'art, Dibuix artístic
  • Nivell Batxillerat

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa