Inici » Km33

TutoriaCiències socialsCiències naturalsUapskushish, el petit núvol blanc

Codi a embedir Copiar

Uapskushish, el petit núvol blanc

L'espai "Km33" acompanya dues noies de l'Anoia en el seu viatge pel Quebec. Hi veuen balenes, van en canoa amb els indis autòctons, visiten la cosmopolita Mont-real i la històrica ciutat de Quebec.


El Quebec és l'única província canadenca reconeguda com a nació per la Cambra dels Comuns del Canadà, després que els independentistes aconseguissin un 49,6 % dels vots en l'últim referèndum sobre la independència, fet l'any 1995.


El Quebec té set milions d'habitants. La capital del Canadà és Ottawa i la capital del Quebec, la ciutat de Quebec. Mont-real és la ciutat més poblada i cosmopolita del Quebec. El francès és l'única llengua oficial del Quebec.


Per referir-se als primers habitants del Quebec, es parla de les primeres nacions. N'hi ha un total d'onze i formen un grup amb característiques culturals comunes. Els estudis diuen que van venir de l'Àsia fa desenes de milers d'anys, travessant l'estret de Bering, llavors glaçat.


Rosa Centellas és una fanàtica dels animals i té una granja de conills als Prats de Rei, a l'Anoia. El seu mitjà de transport preferit és la seva euga. Maite Estany, amiga de la Rosa, cuida més de seixanta cavalls al mateix terreny on viu, a Calaf.


La Rosa i la Maite viatgen al Quebec. La primera escala és Mont-real, una ciutat que recorren en bicicleta. Tot seguit es traslladen en tren fins a la ciutat de Quebec, on coincideixen amb la celebració del quatre-cents aniversari de la seva fundació i on travessen el riu Sant Llorenç en un ferri.


Lloguen un cotxe i es dirigeixen cap al nord-est, fins al canyó de Santa Anna, amb unes espectaculars cascades. A la Malbaie, naveguen en caiac i fan una passejada a cavall.


Més endavant, observen balenes a la badia de Santa Caterina i s'acosten al poble de Tadoussac. A la població de Sacré-Coeur fan un recorregut en quad i visiten una granja.


El viatge finalitza a la reserva de fauna d'Ashuapmushuan, on entren en contacte amb les tradicions índies i passen la nit en un tipi.

  • Programa Km33
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 46min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa