Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TutoriaCiències socialsTecnologiaCiències naturalsEstalviar gràcies a la informàtica

Codi a embedir Copiar

Estalviar gràcies a la informàtica

Els equipaments informàtics comporten una despesa energètica considerable, però fan possible el teletreball, que comporta un estalvi d'energia. "El medi ambient" mostra com les noves tecnologies de la informació i la comunicació ajuden a disminuir la contaminació.


Ordinadors, impressores, escànners, mòdems... A més de la meitat de les llars europees hi ha com a mínim un d'aquests aparells. Cada vegada els fem servir més i això fa que en conjunt puguin representar fins a la cinquena part de la despesa energètica d'una casa. Això té impacte en la factura del consumidor i en les emissions de diòxid de carboni.


Però les tecnologies de la informació i comunicació, les TIC, també poden ajudar a fer disminuir aquesta contaminació. A Budapest, la capital d'Hongria, com en tantes altres grans ciutats, el trànsit és una font important d'emissions. La Gabriella treballa en una empresa de telecomunicacions, però almenys un dia a la setmana fa la feina des de casa, gràcies a un ordinador i una connexió a Internet. La Gabriella forma part del 2 % de ciutadans hongaresos que teletreballa. I això millora el medi ambient i la vida personal.


A Budapest hi tenim altres exemples de com les TIC ajuden a estalviar energia. L'hospital de nens de Bethesda té diverses seus a la ciutat. Un sistema de videconferència permet que els metges facin trobades diàries sense anar amunt i avall. Així també estalvien temps.


Tot plegat sembla poca cosa. Però es calcula que, fent servir aquests sistemes, a la Unió Europea podríem estalviar anualment l'emissió de cinquanta milions de tones de diòxid de carboni, gairebé l'equivalent a les que genera Suècia en un any.


Triar els equips adequats també compta. El Telford College, a Edimburg, és una de les escoles més grans d'Escòcia. El col·legi s'ha traslladat a un edifici nou, amb mesures d'estalvi energètic. Quan es van comprar set-cents ordinadors es va mirar que tinguessin l'etiqueta "Energy Star" de la Unió Europea, que garanteix un gran nivell d'eficiència. I cada tarda, quan es deixen de fer servir, tots s'apaguen automàticament.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències per al món contemporani, Tecnologia, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa