Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TutoriaCiències socialsCiències naturalsMiloca, deu anys de divulgació ambiental

Codi a embedir Copiar

Miloca, deu anys de divulgació ambiental

L'espai "El medi ambient" mostra com es tira endavant un projecte que té com a objectiu recuperar la població d'òlibes al Vallès.


L'Associació Miloca va néixer l'any 98 com a associació d'amics del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.


Un centre de recuperació és un autèntic hospital de fauna salvatge amb una funció molt concreta i tècnica, on les visites no són gens recomanables. I la voluntat de l'associació era, justament, compensar aquesta mancança a través de la divulgació ambiental, donant a conèixer el mateix centre o amb projectes concrets dedicats a la protecció de la fauna.


El Projecte Òliba, que va començar el 2003 amb el patrocini de Fundació Mina-Aigües de Terrassa, és un dels més arrelats. L'objectiu a llarg termini és recuperar la població d'òlibes del Vallès, que en els últims anys ha tingut una davallada molt important. Per això, Miloca porta a terme diverses campanyes, i una de les que té més èxit és la sensibilització a les escoles de la comarca.


Les campanyes de construcció i col·locació de caixes niu i l'alliberament de pollets d'òliba amb el mètode de "hacking" completen el Projecte Òliba. A banda, Miloca també fa xerrades i tallers de temes diversos, participa en fires de medi ambient de les comarques veïnes i organitza un concurs anual de fotografia. Les escoltes de fauna nocturna, les sortides ornitològiques i un curset d'identificació de rastres són alguns del projectes de futur.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències per al món contemporani, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Descoberta de l'entorn social i natural, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Educació Infantil Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa