Consum d'aigua en l'agricultura
A Catalunya, el 70% de l'aigua que es treu dels rius va als camps de regadiu. Com a conseqüència d'això, el riu baixa amb menys aigua i la contaminació augmenta. "H2O" destaca la importància de ser eficient pel que fa a la manera de fer servir l'aigua per als cultius.
Antonio Obiols, pagès, parla de les necessitats d'aigua que té la terra de cultiu. Ell fa servir l'aigua que prové d'uns canals i segons el tipus de cultiu rega d'una manera o d'una altra: en solcs o a l'estesa. Per ser eficient, explica que rega a les tardes i que aprofita tota l'aigua possible de la pluja.
Per la seva banda, Narcís Prat, catedràtic d'Ecologia de la UB, aclareix que no es poden cultivar aliments sense aigua. A Catalunya, l'agricultura gasta molta aigua, un 70 % de l'aigua que es treu dels rius, per la qual cosa cal fer un ús eficient de l'aigua de reg.
- Programa H2O
- Idioma Català
- Producció TVC, Karavan Films
- Any de producció 2008
- Durada: 4min.
- Àmbit Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
- Àrea Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
-
Nivell