Inici » Valor afegit

TutoriaCiències socialsTecnologiaQui paga la crisi? / La bombolla immobiliària

Codi a embedir Copiar

Qui paga la crisi? / La bombolla immobiliària

"Valor afegit" analitza dos aspectes relacionats amb la crisi: l'esclat de la bombolla immobiliària i la moderació salarial. Així mateix, l'actor Joan Pera explica com organitza la seva economia domèstica.


Qui paga la crisi?

Més de catorze anys d'expansió econòmica acaben aquest 2008 amb una desacceleració que s'ha convertit en crisi i pot acabar en recessió els pròxims mesos. En aquest context, el reportatge analitza quins actors econòmics tenen més possibilitats de suportar el cost de l'ajustament econòmic que s'està començant a donar.


Per això, el programa ha parlat amb els sindicats majoritaris, la patronal i ha recorregut al punt de vista d'un economista universitari. Els arguments d'aquests experts s'han entrellaçat amb la visió de dos casos concrets: un restaurant de menú diari, que pateix directament l'augment del preu dels aliments, i una empresa de material elèctric sotmesa a la disciplina de la globalització.


A més, s'ha analitzat l'evolució dels preus els últims dotze mesos i també l'evolució dels salaris els últims anys. Preus i salaris s'influeixen mútuament i poden formar una espiral inflacionària contra la qual adverteix constantment el governador del Banc Central Europeu.D'altra banda, al plató s'entrevista el professor José García Montalvo, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, sobre l'actual crisi financera i el seu efecte en els preus dels habitatges i el mercat immobiliari a Catalunya.El "sentit comú" de Joan Pera

Finalment, l'actor Joan Pera, pare de sis fills, parla de la seva economia domèstica i tracta aspectes com ara l'alimentació, l'habitatge, l'estalvi, els crèdits o els impostos.


  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 30min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia, Educació per la ciutadania, Tutoria, Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa