Inici » Karakia

TutoriaTecnologiaLux helvètica (2)

Codi a embedir Copiar

Lux helvètica (2)

En aquest segon capítol que "Karakia" dedica a la comunitat suïssa establerta a Catalunya es torna a parlar de formatges, però també de pastissos i xocolata, un bon exemple de la diversitat de contrastos que es poden originar en un petit territori.


Els costums i la gastronomia suïssos són el resultat de la trobada de tres grans cultures europees, una barreja cultural que sovint es representa en la famosa fondue, referent també dels nostres veïns d'origen suís que s'estan a Catalunya.


La Nathalie és pastora de l'Església evangèlica de Rubí. Prepara aquesta tradicional barreja de formatges per a una vetllada familiar i l'acompanya d'un "gratin de chardons", un gratinat de cards, típic de Ginebra, la seva ciutat. És allà on Calví va dur a terme la Reforma protestant, que va convertir la religió en un dels pilars de la Suïssa actual.


A Catalunya, parlar del país alpí és parlar de l'Schweizerschule, l'Escola Suïssa de Barcelona, i dels milers d'alumnes que, des del 1919, han triat una educació europeista i una sòlida formació idiomàtica. Una exalumna, la Míriam, va créixer entre la cultura suïssa i la catalana, entre la mona i el conillet de Pasqua, l'"osterhasen". I aquest ha estat de gran el seu món professional, el de la pastisseria, de les galetes de musli o de la xocolata, un dels productes amb segell genuïnament suís.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 35min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria
  • Àrea Tecnologia, Tutoria
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa