Inici » A ritme de pedal

TutoriaEducació físicaCiclisme a les escoles, "water jump" i les "Panteres grogues"

Codi a embedir Copiar

Ciclisme a les escoles, "water jump" i les "Panteres grogues"

"A ritme de pedal" parla de l'ús de la bicicleta a les classes d'Educació Física de les escoles, del "water jump", una especialitat que consisteix a tirar-se a l'aigua amb bicicleta, i de les propostes d'un grup de gais i lesbianes per canviar la mentalitat en el món de l'esport.


La introducció de la bicicleta en la classe d'Educació Física de les escoles és molt positiva per treballar l'equilibri i la coordinació. Manel Ibars, tècnic en ciclisme escolar; Pilar Pérez, professora d'Educació Física; Tomas Peire, coordinador de MEF de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Dani Parramón, de l'Escola de Trial, parlen d'aquesta especialitat educativa.


Remullar-se amb la bicicleta és una opció divertida per a l'estiu. Un grup d'amics del Bages practiquen en una riera de la comarca el "water jump", que consisteix a fer salts acrobàtics amb la bicicleta i caure a l'aigua, amb l'ajuda d'una rampa. Dani Morales i altres saltadors expliquen què cal tenir en compte per practicar el "water jump".


Vander Lemes da Silva, un arquitecte brasiler establert a Catalunya des de fa dotze anys, explica la seva relació amb la bicicleta. Forma part de les "panteres grogues", un club esportiu i de lleure de gais i lesbianes que treballa per normalitzar la presència de persones homosexuals en el món de l'esport.


El programa també explica com canviar les empunyadures de la bicicleta, com fer la revisió de la bici abans de sortir de casa i com fer un salt per superar un tall en el terreny. I Dani Romero, membre de l'equip del Laboratori de Biomecànica de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, parla de la prevenció de les lesions d'esquena en la pràctica del ciclisme.

  • Programa A ritme de pedal
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Spaik Video
  • Any de producció 2006
  • Durada: 29min.
  • Àmbit Educació física, Tutoria
  • Àrea Educació física, Educació per la ciutadania, Tutoria
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa