Inici » Resultats de cerca » Els Pirineus des de l'aire

TutoriaEducació artísticaCiències socialsCiències naturalsPirineu Occidental: de l'Auñamendi a Hondarribia

Codi a embedir Copiar

Pirineu Occidental: de l'Auñamendi a Hondarribia

El programa "Els Pirineus des de l'aire" recorre la part més occidental dels Pirineus i sobrevola terres de Navarra i el País Basc fins a arribar a l'oceà Atlàntic.


L'Auñamendi marca l'entrada als Pirineus navarresos, un conjunt magnífic de valls més altes i agrestres en la zona que limita amb Aragó, i que, a mesura que s'acosten al mar, ofereixen un aspecte molt més suau.


La Foz de Lumbier, el congost més espectacular de Navarra, va ser declarada Reserva Natural l'any 1987. El recorregut continua per la Foz de Benasa; Burgui; Roncal; Isaba; Otsagi; el santuari de Muskilda; el port d'Ernaz; el pic d'Arlás, de 2.044 metres; l'altiplà càrstic de Larra; les gorges de Kakouette; les gorges d'Holzarte; Larraun; el pic d'Orhi, de 2.021 metres; el bosc d'Irati; el cim d'Okabe; l'embassament d'Irabia; la fageda d'Odia; el pic d'Adi, de 1.459 metres; Roncesvalls; Urkulu i el port d'Ibañeta.


També se sobrevola el País Basc francès, Iparralde en euskera. Cal destacar-ne Maule (Mauléon); Otsabat; Lakarra; Ezterenzubi; Sant Joan de Peu de Port; Baigorri; el port d'Izpegi; les crestes d'Iparla; el pic de l'Artzamendi, de 926 metres, i Kanbo (Cambo-les-Bains).


El tram final de l'itinerari comença a la serra d'Aralar, repartida entre Navarra i Guipúscoa, i continua pel pic del Txindoki, de 1.346 metres; el port de Velate; el senyoriu de Bértiz; el palau modernista d'Aizcolegui; Zugarramurdi; Sare; el pic del Larrun, de 901 metres, on es pot arribar amb un tren turístic; Irun, on desemboca el riu Bidasoa, i l'illa dels Faisans, on es va signar, l'any 1659, el tractat dels Pirineus.


Després de passar per Sant Joan Lohitzune s'arriba a Hondarribia, el punt més occidental de la serralada pirinenca, que és a més de quatre-cents quilòmetres del punt més oriental, al cap de Creus.  • Programa Els Pirineus des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Aragón Televisió, Aurea Documentary
  • Any de producció 2006
  • Durada: 28min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Tutoria, Coneixement del medi: natural, Història de l'art, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa