Inici » Valor afegit

Ciències socialsTecnologiaHabitat: història d'una crisi / Reflexions des de Wall Street / L'iPod

Codi a embedir Copiar

Habitat: història d'una crisi / Reflexions des de Wall Street / L'iPod

"Valor afegit" analitza els motius que han portat la immobilària Habitat a presentar un concurs de creditors. El programa també mostra com es viu la crisi des de Wall Street i parla de l'èxit de l'iPod.


Habitat, història d'una crisi

La presentació d'un concurs de creditors per part d'Habitat és una notícia llargament temuda que marca una etapa en una de les principals immobiliàries catalanes. La compra de Ferrovial Inmobiliaria, l'any 2006, és la clau de la crisi, ja que va comportar un endeutament per valor de 1.745 milions d'euros en una empresa que facturava una desena part d'aquesta quantitat anualment. El canvi de rumb en el mercat immobiliari, doncs, va arribar en el pitjor moment i va deixar la companyia sense capacitat per fer front al pagament del deute.


Moltes altres empreses es veuen ara mateix entrampades amb els bancs, però en el cas d'Habitat hi ha altres elements que el fan especialment rellevant: la qualitat arquitectònica dels seus edificis i el pedigrí social dels seus accionistes.


El reportatge mostra alguns dels edificis construïts per Habitat, com el Porta Nord de l'Hospitalet de Llobregat o l'Habitat Sky, un complex de diversos edificis al Poblenou de Barcelona, el més destacat dels quals és una torre composta de dos rectangles sobreposats que li donen un aire molt especial.


Quant a la qüestió social, al programa es fa un retrat d'algunes de les famílies que formen part de l'accionariat de la companyia. L'actual president, Bruno Figueras, hereta l'empresa del seu pare, Josep Maria Figueras, que va ser president de la Cambra de Comerç i de la Fira de Barcelona. Soci principal de la immobiliària ha estat Josep Suñol, un altre empresari de llarga trajectòria i discreta vida privada. Noms com ara Andic, Cuatrecasas i Rodés completen un quadre en què l'actual burgesia catalana apareix de forma nítida.Reflexions des de Wall Street

Francesc Serra visita Nova York, la ciutat que, de moment, continua sent la capital financera mundial, i parla amb alguns especialistes sobre les possibles fórmules per superar la pitjor crisi de les últimes dècades.Lliçons de la innovació: l'iPod

Fernando Trias de Bes, Alfons Cornella, Antonella Broglia, Xavier Ferràs i Franc Ponti parlen d'innovacions que han fet història i, en aquest capítol, es refereixen a l'iPod, d'Apple. Va néixer l'any 2001 i se n'han venut cent deu milions d'unitats. Pot emmagatzemar quaranta-quatre mil cançons.

  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Programació educativa