Inici » Salut!

TutoriaSexe sa

Codi a embedir Copiar

Sexe sa

En la pràctica del sexe no hi ha grups de risc, sinó conductes arriscades. El programa "Salut!" dóna tot un seguit de consells perquè el sexe sigui més saludable.


A Catalunya, des del 2005, les infeccions de transmissió sexual més greus, com ara la sífilis, han augmentat, any rere any, prop del 40 %. D'altra banda, el nombre d'avortaments entre menors de 15 anys també s'ha incrementat, ja que s'ha multiplicat per cinc en tan sols una dècada. Les dades demostren que, en la pràctica del sexe, el que també augmenten són les conductes arriscades, fet pel qual és bàsic estar alerta pel que fa a la prevenció.


La doctora Montserrat Baré es troba amb Conrad Son, actor, productor i director de cinema eròtic. En Conrad descobreix la seva faceta de divulgador de missatges de prevenció sexual entre els joves i parla, sense embuts, dels riscos del sexe. La doctora Baré també assisteix a un taller de sexualitat lúdica, on hi van parelles de totes les edats que volen gaudir de la sexualitat en el sentit més ampli.


El preservatiu és un element clau en la prevenció de les infeccions de transmissió sexual. El doctor Jordi Schlaghecke visita l'única fàbrica de preservatius que hi ha a Catalunya per descobrir quins controls de qualitat passa un preservatiu abans d'arribar al mercat. Tot seguit, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, posa a prova els coneixements dels universitaris sobre infeccions de transmissió sexual. També visita el Servei Assistencial de Salut de la UAB, on, l'any 2007, van administrar més d'un centenar de pastilles de l'endemà.


La infermera Magda Tarrés descobreix com és el sexe durant la vellesa. Per fer-ho, parla amb un grup d'àvies i avis, d'entre 60 i 80 anys, del Centre Cívic de Torre Llobeta, a Barcelona. La Magda també visita el JIS de l'Hospitalet de Llobregat, on es formen joves com a agents de salut juvenil, per saber quina tasca fan pel que fa a la prevenció en la qüestió del sexe.

  • Programa Salut!
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2008
  • Durada: 26min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa