Inici » Al vostre gust

TutoriaTecnologiaCambrers amb escola / A sol i serena

Codi a embedir Copiar

Cambrers amb escola / A sol i serena

"Al vostre gust" descobreix, a Arbeca, una de les moltes receptes per fer ratafia, un licor típic català de llarga tradició familiar. El programa també entra al restaurant Via Veneto per descobrir-hi els secrets de l'ofici de cambrer i la importància del servei de sala.


Cambrers amb escola

Els cambrers són unes figures discretes, sovint oblidades, però sempre imprescindibles en tot gran restaurant. I per il·lustrar què distingeix la bona atenció i entendre els secrets d'un ofici que requereix grans dosis de coneixement, el programa visita el restaurant Via Veneto, de Barcelona, un temple de l'excel·lència i el servei més acurat, governat impecablement per la família Monje, tot just ara que el restaurant compleix quatre dècades d'història.


I a l'escola d'hostaleria CETT, de Barcelona, s'examinen les noves fornades de cambrers, sommeliers i caps de sala en un moment en què les generacions més joves veuen com una formació exigent els obre les portes a una carrera amb futur.Denominacions DOP i IGP

L'espai sobre les denominacions d'origen està dedicat a l'Avellana de Reus, Denominació d'Origen Protegida, i a l'Oli de Siurana, que té la mateixa distinció.A sol i serena

La ratafia, o "ratassia", és el licor català per antonomàsia, i a Arbeca, al cor mateix de les Garrigues, encara avui se'n manté l'elaboració casolana. Carme Pané obre les portes de casa seva per poder seguir, pas a pas, una tradició que, traspassada de mares a filles, continua més viva que mai. Els ingredients de la seva recepta són: aiguardent anisat, nous verdes, nou moscada, canyella, claus, grans de cafè, anís estrellat, camamilla, marialluïsa i la pell d'una taronja i d'una llimona. Un cop preparada, la ratafia ha de passar quaranta dies a sol i serena.


Amb l'experiència que els dóna exercir de sommeliers al restaurant El Bulli, Ferran Centelles i David Seijas dibuixen les principals virtuts de diferents ratafies en un tast molt especial.


  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Benecé
  • Any de producció 2008
  • Durada: 25min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria
  • Àrea Tecnologia, Tutoria
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa