Inici » Salut!

TutoriaCičncies naturalsConviure amb animals

Codi a embedir Copiar

Conviure amb animals

A "Salut!" es recorden algunes normes que cal seguir quan es té contacte amb animals per evitar malalties que afectin les persones.


A Catalunya hi ha prop de sis-cents trenta-dos mil animals de companyia identificats amb xip, segons dades de l'Arxiu d'Identificaciķ d'Animals de Companyia de Catalunya (AIAC). Per a la convivčncia estreta amb aquests animals s'aconsella tenir en compte alguns aspectes de la salut de les mascotes que poden repercutir en el benestar de les persones. Les malalties que es poden transmetre dels animals a les persones sķn les anomenades "zoonosis". La majoria, perō, es poden prevenir si es té una cura adequada dels animals domčstics.


La infermera Magda Tarrés acompanya en Luís, un discapacitat en cadira de rodes, i la seva gossa d'assistčncia, la Nelly. Amb ells veurem com s'ha de banyar la nostra mascota correctament i sabrem més detalls d'un aspecte crucial en la salut dels animals: la desparasitaciķ. Magda Tarrés també es troba amb en Santi, un ensinistrador caní que ens ensenyarā com ens hem de comportar amb un gos per evitar que ens mossegui.


Amb la doctora Montserrat Baré descobrim que els animals també poden tenir efectes terapčutics en la salut de les persones. Amb ella coneixerem la Bruna, una gossa que viu amb els malalts mentals d'una residčncia de Terrassa. La doctora Baré també visita una associaciķ d'ocellaires i ens explica la relaciķ dels ocells i les alˇlčrgies respiratōries que podem patir les persones. Finalment, visita l'Encarna, i descobrim els punts clau per conviure, amb salut, amb quatre gats i una gossa.


A banda dels animals de companyia, al llarg de la nostra vida podem tenir contacte amb animals que conviuen fora de casa. El doctor Jordi Schlaghecke visita una granja a Moiā i, acompanyat d'en Just, un veterinari de sanejament, coneix les malalties que poden transmetre els animals de granja i, al mateix temps, trenca alguns tōpics, com ara els relacionats amb la grip aviāria. També visita una família de Berga amb dos fills adolescents que han tingut seixanta-un animals domčstics a casa, com ara hāmsters, conills, tortugues o crancs de riu. El doctor Jordi Schlaghecke dķna consells sobre com tenir una convivčncia saludable quan viuen sota el mateix sostre nens i animals.

  • Programa Salut!
  • Idioma Catalā
  • Producciķ TVC
  • Any de producciķ 2008
  • Durada: 26min.
  • Āmbit Tutoria, Cičncies naturals
  • Ārea Tutoria, Coneixement del medi: natural, Cičncies de la naturalesa
  • Nivell Educaciķ Primāria Educaciķ Secundāria Obligatōria
  • Web Programa

Ārea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programaciķ educativa