Inici » Valor afegit

Ciències socialsTecnologiaEls entrellats de Mango / La tristor de la City / Barraquisme a Montjuïc

Codi a embedir Copiar

Els entrellats de Mango / La tristor de la City / Barraquisme a Montjuïc

"Valor afegit" visita Mango, una de les empreses catalanes més conegudes arreu del món, i n'ensenya tot el procés de creació, producció i distribució, que fa entendre l'èxit de la marca. El programa també parla de l'ambient de crisi que es viu a Londres i recorda la vida en barraques a la Barcelona de la segona meitat del segle XX.


Els entrellats de Mango

El programa fa un passeig excepcional per l'interior d'una d'aquelles empreses catalanes que van bé, que funcionen i que triomfen per tot el món. A Palau-Solità i Plegamans descobreix els entrellats de Mango, la multinacional catalana del tèxtil, que rarament deixa entrar les càmeres dels mitjans de comunicació a les seves instal·lacions. En el reportatge es mostra el procés que segueixen les peces de roba, des del disseny fins al punt de venda. Així s'intenta explicar el secret de l'èxit de Mango.


A la seu central de l'empresa no s'hi fabrica cap peça, només s'hi confeccionen les mostres que hauran de servir de referència a la llarga llista de fàbriques que treballen per a Mango arreu, ja sigui a la Xina, al Marroc o als països de l'Est. Mango dóna feina de manera directa a vuit mil persones, i de manera indirecta, a vint-i-dues mil més a tot el món.


L'empresa ha comprat uns terrenys nous a Lliçà d'Amunt, on construirà un gran centre de distribució de 300.000 metres quadrats.


Una altra nova aposta de Mango és diu "He" (ell), amb peces de roba adreçades al públic masculí.La tristor de la City

El reportatge mostra l'ambient de crisi que es viu a Londres, la capital financera d'Europa. La capital britànica, que rivalitza amb Nova York com a centre financer mundial, lluita ara per mantenir la seva plaça. Amb el nou any, es pronostica la retallada de llocs de treball, especialment en el sector financer i de la construcció, que donen feina a més del 36 % dels londinencs.Barraquisme a Montjuïc

En el paisatge urbà de la ciutat de Barcelona, la presència de barraques va ser constant fins no fa gaires anys. Hi va haver períodes de gran creixement, com durant les obres de l'Exposició Universal del 1929 i en la represa econòmica dels anys 50 i 60. Unes trenta mil persones vivien en diferents nuclis de barraques i Montjuïc n'era el més important.


En el reportatge hi participen una parella que hi va viure i un dels investigadors que van muntar l'exposició "Barraques" al Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.  • Programa Valor afegit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2009
  • Durada: 22min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Economia, Història del món contemporani
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa