Inici » Al vostre gust

TutoriaTecnologiaCiències naturalsEl gust recuperat / Amb la inspiració del Montgó

Codi a embedir Copiar

El gust recuperat / Amb la inspiració del Montgó

"Al vostre gust" viatja a Dénia, a la Marina Alta, per conèixer l'univers creatiu del cuiner Quique Dacosta. El programa també parla de biodiversitat en centres de la Garrotxa i el Bages que es dediquen a recuperar arbres i varietats d'horta en perill d'extinció.


El gust recuperat

Ara que la crisi alimentària mundial és un fet, la tasca de projectes com els desenvolupats pel Centre de Conservació de Plantes Cultivades de Can Jordà, a la Garrotxa, o el projecte Esporus, a Manresa, intenta fomentar la revalorització de productes que, fins no fa tant, formaven part del nostre paisatge.


Aquest reportatge segueix de prop els projectes impulsats pel centre de la Garrotxa, situat en plena fageda d'en Jordà, en favor de la recuperació de varietats i espècies autòctones que estan sota l'amenaça de l'extinció.


Per la seva banda, els responsables d'Esporus, guanyadors d'un premi nacional de cultura, faciliten la comprensió de per què els transgènics són una amenaça i per què mantenir vives les llavors és un pas fonamental per a la conservació del nostre patrimoni.Denominacions DOP i IGP

Dos dels productes més vinculats a les terres tarragonines, com són els Calçots de Valls, amb Indicació Geogràfica Protegida, i les Patates de Prades, amb el mateix distintiu, protagonitzen l'espai dedicat als productes catalans de qualitat.Amb la inspiració del Montgó

Quique Dacosta, el flamant xef del reconegut restaurant El Poblet, de Dénia, és un nom en majúscules. Viatgem fins al País Valencià per conèixer més de prop la feina de qui està considerat un dels principals exponents de l'avantguarda gastronòmica contemporània.


Quique Dacosta s'ha convertit en poc temps en un dels xefs líders de l'avantguarda gastronòmica. Les seves creacions sobrepassen la cuina convencional amb l'ús d'unes tècniques i unes presentacions que trenquen esquemes, ja que són molt més que sorprenents. Quique Dacosta explica quina importància té l'entorn de Dénia, el bosc i el mar, en la seva feina.


L'escriptor i pintor gironí Narcís Comadira completa aquesta immersió en la cuina més agosarada departint sobre el vincle entre l'art i la cuina. Una qüestió, aquesta, carregada de vigència.
  • Programa Al vostre gust
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Benecé
  • Any de producció 2009
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa